Site pictogram Movie Addicts

Review Wild

wild-banner

Het was alweer een tijdje wat stiller rondom Reese Witherspoon, maar met Wild zet ze zich als actrice weer helemaal op de kaart. Deze film over Cheryl geeft haar alle ruimte om te schitteren, iets wat ze schijnbaar ook heeft gedaan gezien alle nominaties die ze voor deze hoofdrol heeft gekregen.

In Wild gaat Cheryl op hikingtocht dwars door Amerika om een nieuwe start te maken. Je wordt als kijker meegenomen in haar strijd tegen de natuur en zich zelf wanneer ook haar herinneringen aan haar moeder voorbijkomen, die op jonge leeftijd overleed. Ook de periode na het overlijden komt voorbij, waarbij ze haar huwelijk om zeep heeft geholpen door drank, drugs en seks met vreemden. Tijdens haar tocht leert ze zichzelf opnieuw kennen en leert ze onderweg nieuwe mensen kennen die haar helpen met de tocht, maar ook met inzichten in haar eigen leven.

Reese Witherspoon straalt als Cheryl in elke vorm. Van late tiener tot drugs- en seksverslaafde tot de vrouw die uiteindelijk deze barre tocht onderneemt. Ze neemt je als kijker op een overtuigende manier mee in het verhaal en alle emoties die daarbij komen kijken. Het verhaal op zich is natuurlijk indrukwekkend en helpt enorm dat Reese uitstekend tegenspel van de verschillende bijrol spelers krijgt. Meest opvallende zijn hier de sterke rol van Laura Dern als haar moeder en Thomas Sadoski als haar nu ex-man Paul. Wat de regisseur Jean-Marc Vallée voor elkaar heeft gekregen is zeer indrukwekkend, want om alle flashbacks goed te verwerken in een verhaal wat zich afspeelt in de natuur is al een hele uitdaging en helemaal gezien deze flashbacks over het grauwe verleden gaan, gevuld met verlies, drugs en seks toch wel vloeken met de rauwe natuur waar Witherspoon als Cheryl zich in bevind. Maar dat regisseur Jean-Marc Vallée dit voor elkaar heeft gekregen is op zich niet zo heel verwonderlijk, gezien zijn vorige film het ijzersterke Dallas Buyers Club was waarbij hij bewees een biografie met een zwaar onderwerp goed naar een film kan vertalen. Grote ster van de film is toch Reese Witherspoon, die de film ook produceerde en nadat ze bij het lezen van het boek direct contact zocht met de schrijfster en de persoon die het daadwerkelijk heeft meegemaakt. De liefde voor dit project straalt ervan af en Reese Witherspoon schroomt ook niet om zich van een minder mooie kant te laten zien. Haar Oscar nominatie was dan ook niet minder dan terecht. Wild is een echte aanrader voor mensen die gegrepen willen worden door een aangrijpend en inspirerend verhaal met een actrice die der ziel en zaligheid in dit project heeft gestopt.

Oscar nominaties:

Reese Witherspoon – Beste actrice

Laura Dern – Beste actrice in een bijrol

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar