Site pictogram Movie Addicts

Review Without Remorse (Nu te zien op Amazon Prime)

Review Without Remorse (Nu te zien op Amazon Prime)

Tom Clancy is een behoorlijk succesvolle schrijver van militaire/spionage thrillers. Het mag dan ook geen verrassing heten dat zijn werk al regelmatig gebruikt wordt in films en series. Een van zijn populairste karakters is Jack Ryan (5 acteurs in 5 films en 1 serie). Nu krijgen we met John Clarke een nieuw figuur geïntroduceerd welke met zijn militaire achtergrond voor nog meer actie moet zorgen.

John Clarke is onderdeel van een team van Navy Seals welke vaak wordt ingezet voor bijna onmogelijk opdrachten. Wanneer hij na een missie thuis zit met zijn hoogzwangere vrouw wordt hij ’s nachts belaagd door gemaskerde mannen. Zwaargewond weet hij de aanval te overleven, maar zijn vrouw en ongeboren kind niet. John zint maar op een ding en dat is wraak. In zijn tocht waarin hij vooral op zoek is naar vergelding komt hij een grotere samenzwering op het spoor. Samen met zijn voormalige squadleader gaat hij op zoek naar de waarheid, maar wie valt er nog te vertrouwen?

Michael B Jordan timmert de afgelopen jaren al aardig succesvol aan de weg (een dramatische Fantastic Four daargelaten). Dat hij veel intensiteit in de rol van John Clarke legt mag dan ook geen verrassing heten. De makers schieten echter een beetje door in het rauw houden van dit karakter. Als Navy Seal is hij natuurlijk ook heel berekenend, maar dit komt maar mondjesmaat naar boven (of het moeten de schaakwijsheden die hij terloops rondstrooit hem van intellectuele inhoud voorzien?) Het verhaal is op zich niet heel verrassend, iets wat mede te danken is aan de casting. als kijker krijg je weinig binding met de karakters, buiten het trauma van zijn hoogzwangere vrouw verliezen krijg je ook weinig tot niets mee van de persoon Jon Clarke. Jodie Turner-Smith, welke zeer sterk verraste in Queen & Slim krijgt als squad leader Karen veel te weinig te doen, maar weet ondanks dat nog wel iets menselijks mee te geven aan haar karakter. Iets wat Jamie Bell en Guy Pierce nauwelijks voor elkaar krijgen, maar daar krijgen ze ook de ruimte niet voor. Wat Without Remorse nog enigszins op de been houd zijn de intense actiescenes welke ondaks dat ze soms wat rommelig overkomen wel behoorlijk intens zijn. In deze stukken komen met name de skills van John Clarke naar boven waardoor je als kijker weet dat er met deze man niet te spotten valt. Without Remorse is wat dat betreft zeer goed te verteren thuis en gezien het einde (spoiler alert!!!!) kunnen we waarschijnlijk nog wel wat vervolgen verwachten. Hopelijk weten die wel wat meer te bieden dan deze film.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar