Site pictogram Movie Addicts

Review Wolfwalkers

Review Wolfwalkers

Ik zag de trailer van deze film voorbijkomen en werd direct betoverd door de stijl welke heel herkenbaar overkwam. Dat bleek niet zo vreemd, want het voor een Oscar genomineerde Song of the Sea (welke we thuis al vaker hebben gezien) en The Secret of Kells (nog niet gezien, maar wel op het lijstje gezet) blijken voorlopers te zijn van dezelfde maker. Regisseur Tomm Moore blijkt hiermee namelijk zijn trilogie te voltooien van Keltische sprookjes en hoewel ik Song of the Sea al mooi vond moet Wolfwalkers deze schijnbaar overtreffen.

Robyn woont met haar vader Bill Longfellow in een burcht vlakbij een groot woud. Bill is aangenomen door de Lord Protector om het woud te verlossen van de wolven. Wanneer Robyn op een dag stiekem haar vader volgt komt zij in aanraking met de jonge Wolfwalker Mebh. Deze Wolfwalkers veranderen in wolven wanneer zij slapen en kunnen communiceren met wolven. Robyn en Mebh raken bevriend als blijkt dat Robyn ook een Wolwalker is geworden. Hierdoor komt de band met haar vader onder druk te staan aangezien hij op de wolven moet jagen en zij juist bevriend raakt met ze. Een confrontatie lijkt onvermijdelijk als de Lord Protector het woud wil platbranden en alle wolven vernietigd wil hebben.

Zoals gezegd Song of the Sea was al een prachtig sprookje, maar The Secret of Kells heb ik nog niet gezien. Wolfwalkers schijnt echter de kroon te zijn en eerlijk is eerlijk hier is niets aan gelogen. Naast alle computer animatie/CGI is het bijna een verademing om een tekenfilm als deze te zien. Het verhaal is mooi, avontuurlijk en aan het einde nog echt spannend ook. Daarbij zitten er meerdere boodschappen in verwerkt welke zullen overkomen bij jong en oud. Of het nu gaat om vriendschap, respect voor de natuur of het feit dat we als ouders ook naar onze kinderen moeten blijven luisteren. Wolfwalkers is een hele volwassen tekenfilm, maar heeft genoeg humor en avotuur in zich om ook voor kinderen genietbaar te blijven. Let wel dat sommige stukjes voor de allerkleinste een beetje eng kunnen zijn. Feitelijk is het natuurlijk een soort weerwolf verhaal en dat zorgt voor spannende momenten. De animatie is fantasie- en kleurrijk en ondersteunt het verhaal zoals computeranimatie dat nooit zou kunnen bij een dergelijk folkvertelling. Tomm Moore levert met Wolfwalkers de mooiste en beste animatiefilm van het jaar af en biedt gezinnen de kans om van iets wonderschoons te genieten in de bioscoop. Wolfwalkers zal tot en met de kerstvakantie de aanrader zijn voor het hele gezin nu Disney/Pixar hun Soul alleen uitbrengt op Disney Plus.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar