Site pictogram Movie Addicts

Review Wonder Park

Review Wonder Park

Door drukte de hele tijd niet aan toegekomen, maar nu de meivakantie van start is wil ik toch toch even wat kwijt over deze animatie film. Ik was ondertussen 2 weken terug naar de première geweest samen met onze twee kids en hun oma. Uiteraard was de Nederlandse stemmencast present en werd het jonge publiek verblijd met de aanwezigheid van Boomer de beer en een optreden van Stefania welke tevens de stem in had gesproken van hoofdpersoon June.

June is een jonge meid met een levendige fantasie, die van haar ouders en met name haar moeder alle ruimte krijgt om deze de vrije loop te laten. Thuis heeft zij een waar themapark gebouwd genaamd Wonder Land. Samen met haar moeder verzint ze de meest wonderlijke attracties voor het park welke gerund word door de aap Peanut. Wanneer haar moeder echter ernstig ziek wordt en naar het ziekenhuis moet verandert June 180 graden. Het speelse meisje is verdwenen en maakt zich vooral zorgen om haar vader. Wanneer zij op schoolreisje mee moet besluit zij er tussenuit te knijpen echter staat haar dan een wonderlijk avontuur te wachten welke haar fantasie weer tot leven laat komen.

Wonder Park is een productie van Nickelodeon, de kinderzender bij uitstek en dat is ook ook terug te zien in het verhaal. Niet dat het een kinderachtig verhaal is, nee in tegendeel het verhaal neemt het jongerenpubliek verrassend genoeg best serieus. De situatie rondom de moeder van June zal voor genoeg kinderen toch herkenbaar overkomen en feit is dat dit soort ervaringen hun weerslag vinden op de kinderen. Wat de film voor de kinderen echter zeer genietbaar maakt is dat de fantasie van kinderen wordt toe gejuicht (en soms wel iets te veel) Wanneer June zich in het park van haar fantasie bevind en alles weer werkbaar moet krijgen vind ze zichzelf weer terug. Okè toegegeven, dit gaat natuurlijk best vlot, maar het blijft een verhaal welke vooral voor jongere kinderen bedoeld is dus om hier een minpunt aan te geven. De dieren in het park zijn zeer vermakelijke stereotypes en zijn vooral ondersteunend. De attracties en de animatie ziet er echter uitstekend uit, en de kwaadaardige aapjes die het park willen vernietigen zien er zowel lief als angstaanjagend uit. Wonder Park is zeker een aanrader om met de kids naar toe te gaan, aangezien de ouders ook een leuk inzicht krijgt in de enorme fantasie waar kinderen nog altijd over beschikken ook in deze digitale tijd gevuld met tablets en mobieltjes

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar