Site pictogram Movie Addicts

Review Wonder Woman

Review Wonder Woman

Wonder Woman is de volgende film in de lange rij met superhelden/heldinnen. Na haar korte introductie in de 2016 film Batman vs Superman is Wonder Woman de hoofdpersoon in de gelijknamige film. DC (de producent) probeert de concurrentie strijd aan te gaan met Marvel (producent van o.a. The Avengers, Iron Man en Thor). Terwijl DC het moet doen hebben van Batman en Superman, maar ook de mindere bekende Aquaman, Flash en Wonder Woman. Wonder Woman is ieder geval goed op de kaart gezet. Het is namelijk een van de betere superhelden films van de laatste 5 jaar. Dit kwam mede door het verhaal, de karakters en de regie stijl.

Wonder Woman, pseudoniem voor Diana the prinses of the Amazones, die als beschermers van de mensen op een afgezonderd eiland op aarde leven. Zij zijn geschept door niemand minder dan Zeus zelf, om te voorkomen dat Ares (god van de oorlog) de mensheid vergiftigt met duisternis. Een van de sterke punten van het verhaal is de wisselende verhoudingen tussen de 2 hoofdrol spelers, Wonder Woman (Gal Gadot) en de Britse spion Steve Trevor (Chris Pine). Allereerst komt hij in aanraking met de fantastische wereld van Wonder Woman en leren zij elkaars achtergrond en motivatie kennen. Vervolgens gaat Diana mee naar Londen ten tijden van de Eerste Wereldoorlog en moet zij daar op haar beurt weer leren over Trevor’s wereld. Het feit dat beide sterke karakters van elkaar kunnen (en moeten) leren geeft de film diepte en inhoud. Daarnaast laat het de kijker stilstaan bij voor ons vanzelfsprekende dingen doordat ze voor Diana, als buitenstaander, helemaal niet vanzelfsprekend zijn, zoals bijvoorbeeld dat een generaal in het leger bepaalt wie dood gaat en wie niet, in plaats van dat hij/zij zelf mee vecht. Ook was ik blij dat Wonder Woman als een sterk en onafhankelijk personage werd neergezet. Ze was geen ongehandige vrouw die gered moet worden door mannen en daar hopeloos verliefd op wordt (standaard side story van elke Hollywood film ongeveer). Wanneer ze tegen een probleem aanliep, vroeg ze niet om hulp, maar zei ze ‘let me try it myself!’ en loste ze het vaak ook nog eens op haar geheel eigenaardige en creatieve manier op.

De film ziet er voor de rest super goed uit en ook het werk achter de camera is uitstekend. De actie scenes worden over het algemeen goed en overtuigend in beeld gebracht. Naarmate te film vordert, wordt de actie steeds heftiger en meer (qua krachten), hierdoor waren ze genoodzaakt om meer digitale nabewerking te doen. Soms bijna het gehele shot, dat vond ik jammer en minder overtuigend dan de ‘realistischere’ actie scenes.

Naast de goede actie scenes zitten er ook nog aardig wat humor in. Zeker in de gesprekken tussen Kapitein Trevor en Diana wanneer ze op humoristische wezen elkaar wereld proberen te begrijpen. Gal Gadot speelt de rol van Wonder Woman zeer sterk en heeft een goede chemie met Chris Pine. Naast de hoofdpersonen hebben bijna alle bijpersonen een rol die een toegevoegde waarde heeft. Ondanks dat deze personages niet worden uitgediept, is de regisseur er toch in geslaagd om te kijker zich te laten identificeren met deze figuren.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar