Site pictogram Movie Addicts

Review Wyrmwood

13WYRMWOOD-facebookJumbo

Dit jaar bij The Night of Terror was Wyrmwood de uitzinnige opener voor een nacht vol horrorfilms. Gezien de veelgemaakt vergelijking met oa Mad Max leek het ons een goed moment om nu de review af te ronden. Het jammere alleen is dat deze film geen bioscoop release heeft in Nederland dus dat wordt wachten op de vod/dvd/blu-ray release.

Barry (Jay Gallagher) is een automonteur en een echte familieman. Zijn leven wordt op zijn kop gezet wanneer een zombieplaag uitbreekt en zijn zus Brooke wordt ontvoerd. Haar kidnappers leveren Brooke af bij een dokter die medische experimenten op haar uitvoert. Barry verliest tijdens zijn vlucht voor de zombies al snel zijn vrouw en dochter, waarna hij eigenlijk een eind aan zijn eigen leven wilt maken. Onderweg komt hij oa Benny tegen, die aan de zombies is ontsnapt. De twee mannen bewapenen zich en bereiden zich voor op een gevecht met hordes vleesetende zombies in de Australische bush en zo Brooke te redden die zo haar eigen problemen heeft met de experimenterende dokter.

Wyrmwood is uitzinnig met een berg uitroeptekens erachter. De acteerprestaties zijn stuk voor stuk over de top waarbij Jay Gallagher een zeer sympathieke held tegen wil en dank is. Bianca Bradey als Brooke is wat dat betreft de stoerdere van de twee en deze dame heeft echt behoorlijk wat pit. De gore ach we hebben wel eens minder gezien in een film. Het verhaal is niet heel vernieuwend op een leuke twist in de tweede helft na dan. De makers zijn verder zeer creatief met het beperkte budget omgegaan door niet veel massa scene’s in de film te verwerken zonder dat dit ergens stoort. De visuele effecten en make up zien er goed uit en de humor wat bij een film als deze zeer belangrijk is weet regelmatig zijn doel te raken. De vergelijkingen met klassiekers als Dawn of the Dead en Mad Max zijn begrijpelijk en hoewel deze film niet op dat niveau zit weet deze met een flinke dosis humor deze combi wel te laten werken. Het enige minpuntje is dat met het hoge tempo het lijkt alsof de makers af en toe buiten adem zijn geraakt en naar mate de film vordert, dit gaat af en toe ten koste van het tempo en de lol. Wyrmwood is een echte genre film voor de horrorliefhebbers die van een stevig potje zombiegore houden.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar