Site pictogram Movie Addicts

Review X-Men: Dark Phoenix

Tijdens een levensgevaarlijke reddingsmissie in de ruimte wordt Jean Grey (Sophie Turner) geraakt door een kosmische kracht die haar in één van de krachtigste mutanten ooit transformeert. Worstelend met deze instabiele kracht en haar eigen persoonlijke demonen, verliest Jean de controle. Ze rukt de X-Men-familie uit elkaar en ze dreigt zelfs de planeet te vernietigen. Kunnen de overgebleven X-Men leden deze kracht aan en daarbij ook nog de strijd aan gaan met wezens die het op de nieuwe kracht van Jean hebben voorzien??

Ik ken Sophie Turner verder niet van andere rollen (Ja ik ben die ene persoon die GoT niet gekeken heeft) dan van haar rol Jean Grey. Het is natuurlijk altijd even wennen als je al een actrice als Famke Janssen gewend bent in deze rol. En ik kan mij voorstellen dat het voor de cast die deze rollen nu op zich nemen ook wel een extra druk met zich mee brengt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het Sophie Turner wel leuk vindt doen en zij gaat echt op in haar rol. Haar nieuwe kracht is wel heel mooi gemaakt en in beeld gebracht. Bij het zien van de poster kreeg ik meteen het gevoel van Captain Marvel, en ik moet eerlijk zeggen dat dat nog wel een paar keer terug gekomen is tijdens de film. Natuurlijk lijken de rollen en de krachten niet op elkaar, maar het zijn bepaalde stukjes en hoe ze in beeld gebracht worden die veel op elkaar lijken. James McAvoy en Michael Fassbender zijn natuurlijk de twee acteurs met de meeste ervaring tussen alle jonge acteurs. Maar ze zorgen er gelukkig niet voor dat zij de jongere cast wegspelen. Alexandra Shipp is in de voetsporen van Halle Berry getreden als Storm. Ik moet zeggen dat ik haar erg goed gecast vindt om deze rol op haar te nemen. Zij zet haar rol heeft overtuigend neer en doet zeker niet onder naast bijvoorbeeld een James McAvoy.

Ik moet eerlijk zeggen dat de eerste drie X-Men films (de originele) zitten wat minder in mijn geheugen dan ik dacht. Deze reeks daarentegen zijn wat meer blijven hangen op een of andere manier. En heel eerlijk ben ik niet heel teleurgesteld dat deze reeks gemaakt is, ik vond/vind ze best vermakelijk. En laten we eerlijk wezen, daar draait het met veel films toch om, dat ze vermakelijk zijn. Ik denk dat veel recensenten dat wel eens (of vaak) vergeten, dat een film ook gemaakt wordt om te vermaken en niet alleen dat ie ijzersterk in elkaar zit of een knallend goed verhaal bevat. Is dit de beste film die er is, nee zeker niet. Maar slecht is ie ook niet. De eerste echte vecht-/actiescene zag er vrij knullig en zeker niet heel strak uit. Dat vond ik wel erg jammer. Maar daarna hebben ze dit redelijk goed gemaakt en zagen de vechtscènes er een stuk beter uit. Ik heb mij vermaakt tijdens deze film en nergens vroeg ik mij af wanneer die nou eindelijk eens afgelopen zou zijn.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar