Site pictogram Movie Addicts

Review Your Name

Review Your Name

Vorig jaar was Your Name een revelatie in Japan waar de film maar liefst 12 weken de eerste plek in de Japanse Box Office bezet hield. Ook in de rest van Azie scoorde de film uitstekend en de film wist ook meerdere Awards binnen te halen. Nu is de film dankzij Periscoop ook te zien in Nederlandse Theaters en kon ik na het gemis bij Imagine toch nog wat Anime meepakken dit jaar.

Japan is vol verwondering vanwege een meteorietenregen welke duidelijk te zien zal zijn boven het land. Tijdens het mooie schouwspel ijkt ook iets wonderlijks te gebeuren. Twee tieners Taki en Mitsuha verwisselen meerdere malen van lichaam. Dit zorgt voor veel verwarring aangezien het toch verwarrend is voor een jongen om in een meisjes lichaam te zitten en andersom. Ook hun omgeving vind hun zich maar raar gedragen wanneer ze verwisseld zijn. De twee besluiten elkaar te gaan helpen en laten dagboeken voor elkaar achter om zo verwarring te voorkomen. Na een paar dagen stopt het contact echter. Taki gaat op onderzoek uit en komt tot een schokkende ontdekking. Hij besluit echter alles op alles te zetten om zijn verloren vriendin terug te vinden en zo elkaar eindelijk echt te ontmoeten. Maar hoe vind je iemand zonder een naam of andere informatie?

Your Name is weer eens een gewone 2D animatie film uit Japan en niet Studio Ghibli gerelateerd. Het verhaal zal minder tot de verbeelding bij kinderen spelen, maar meer bij volwassenen en tieners. Het verwissel thema is natuurlijk al velen malen gedaan, maar de makers weten er toch een frisse draai aan te geven door 2 tieners van een ander geslacht met elkaar te laten verwisselen en daarbij in te spelen op de ongemakkelijke situaties die daar uit voorkomen. De twee hoofdpersonages zijn daarbij ook zeer sympathiek en herkenbaar waardoor je toch snel met ze gaat meeleven ondanks dat het geen echte mensen zijn. Het verhaal wordt vlot en fris verteld en de animatie is van een zeer hoog niveau waardoor je als kijker ook regelmatig de ogen de kost kunt geven. Het fantasie gegeven wordt goed uitgewerkt en de spanning, humor en romantiek zijn uitstekend in balans. Daarbij is de soundtrack, welke bij veel Japanse Animé als redelijk corny ervaren wordt, bijzonder goed afgestemd op het verhaal. Dat Your Name een groot succes in Azië is geworden is wat mij betreft dan ook geen verrassing. Dat de film eerder dit jaar niet te zien was bij bijvoorbeeld het Imagine Film Festival des de meer. Een aanrader voor liefhebbers van Japanse Animé en volwassenen en tieners welke een mooi en romantisch verhaal kunnen waarderen.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar