Site pictogram Movie Addicts

Review Yummy

Review Yummy

Horror uit Nederland en België is door de jaren niet heel erg succesvol geweest en dat heeft lang niet altijd te maken met de kwaliteit van de films (Hoewel de nederlandse uitstap naar het zombiegenre Zombibi niet bepaald hoogstaand genoemd mag worden. Onze zuiderburen doen met Yummy een poging om te laten zien hoe het wel moet. In Imagine zou Imagine niet zijn als deze film niet bij de uitgestelde editie zou worden meegenomen.

Allison is een jonge Belgische welke besluit om haar borsten te laten verkleinen aangezien zij hierdoor constant door wordt nageroepen en lastiggevallen. Samen met haar vriend en moeder reist zij af naar een kliniek ergens in het oostblok om daar de ingreep te laten uitvoeren. Eenmaal daar vertrouwt haar vriend Micheal het allemaal niet zo en hij blijkt geen ongelijk te hebben. Er worden duistere experimenten uitgevoerd met verstrekkende gevolgen. Wanneer een geïnfecteerde patiënt ontsnapt valt al snel het eerste slachtoffer en als snel is de kliniek vergeven van de zombies en moeten Allison, Michael en een handvol andere zien te overleven.

De titel Yummy zegt eigenlijk al genoeg want heel smaakvol is het allemaal niet wat er in deze film gebeurd. Het verhaal is simpel en de opzet laat zich al snel raden, maar waar zoveel Amerikaanse zombie films de mist in gaan met trage verhaallijnen vaak teleurstellend weinig bloed hebben de makers van Yummy gekozen voor de overtreffende trap. Met een speelduur van nog geen 90 minuten moeten de makers ook niet al teveel tijd verspillen en dat doen ze ook niet. De film gaat snel los waarbij het bloed, ledematen en ingewanden in overvloed over het beeldscherm vliegen. Dit alles overgoten met een dikke knipoog maakt dat Yummy zeker voor liefhebbers van gore een groot spletterfeest is geworden. De karakters zijn veelal lekker eendimensionaal waarbij de accenten lekker overdreven dik zijn aangezet. Ook zitten er toch een paar creatieve bloederige kills in welke veelal overtuigend in beeld zijn gebracht. Het stel Allison en Michael is daarbij een leuke afleiding waarbij Michael met angst voor bloed en zijn klungeligheid voor de nodige humor zorgt. Daarbij weten de makers ook het schoonheidsideaal waaraan zoveel proberen te voldoen ook nog eens goed op de hak te nemen. Regisseur en schrijver Lars Damoiseaux laat met deze film zien op een vlotte manier een amusant verhaal te vertellen waarbij hij toch voor een verrassende ontknoping zorgt. Als je bedenkt dat hij een van de schrijvers was voor het eerste seizoen van de succesvolle Netflix serie Undercover is dat eigenlijk ook niet verwonderlijk. Voor iedereen welke een ongezonde dosis gore trekt en de daarbij horende knipoog kan waarderen is Yummy een absolute aanrader.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar