Site pictogram Movie Addicts

Review Rurouni Kenshin: Kyoto Inferno & The Legend Ends

rurouni

2 jaar geleden was Rurouni Kenshin niet alleen één van mijn favoriete films van dat festival, maar ook één van mijn favoriete films van dat jaar. Het gegeven van een bloeddorstige Samoerai die het moorden de rug heeft toegekeerd is misschien niet het meest originele, maar de uitvoering was goed en kon bovendien vele fans van de Manga waarop Rurouni Kenshin gebaseerd is. Afgelopen jaar kwamen beide vlak achter elkaar uit in Japan en nu kunnen wij de afsluiting van de trilogie in de bioscoop bewonderen tijdens het Imagine Fantastische Film Festival.

Himura Kenshin (Takeru Sato) heeft zich na zijn confrontatie met de Battosai teruggetrokken in de school van Kaoru Kamiya (Emi Takei). De nieuwe regering staat echter zwaar onder druk van een nieuwe dreiging en doet een beroep op Kenshin. Een van de moordenaars uit de laatste oorlog, Shishio genaamd, is teruggekeerd uit de dood met als doel de regering van het nieuwe Japan kapot te maken. Shishio wilt echter ook een van de laatste nog levende Samoerai en legende Himura kapot maken en gaat om zijn doelen te bereiken over bergen van lijken.

In tegenstelling tot de vele vervolgen van franchises de afgelopen jaren zijn beide vervolgen in een keer gefilmd en zijn zonder tussenpoos uitgebracht. Ons voordeel is dat we beide delen direct achter elkaar kunnen zien. Het nadeel is dat deel 2 wel heel erg als tussendeel aanvoelt in alle opzichten. Een van de sterke punten uit deel 1 waren de weergaloze zwaardvecht scenes en in het 2de deel blijven deze grotendeels achterwege, iets wat in de finale gelukkig niet het geval is. Het nadeel is wel dat een paar beloftes die in deel 2 naar voren werden gebracht opvallend ontbraken in het afsluitende derde deel. De titelrol van Kenshin zit Takero Sato weer als gegoten en hij overtuigd ook weer. De innerlijke strijd waardoor Kenshin dreigt terug te vallen op het doden en zijn liefde en respect voor Kaoru welke deze terugval moet tegenhouden. Shishio wordt uitstekend neergezet door Tatsuya Fujiwara, als een meedogenloze moordenaar op zoek naar macht en chaos. Het jammere van deze afsluitende tweeluik is dat er uiteindelijk meer beloftes gedaan worden dan dat er daadwerkelijk ook ingelost worden. Daarbij komen meerdere bijrollen er maar bekaaid vanaf en hadden zeker meer aandacht verdiend. Wat overblijft is nog steeds een zeer onderhoudende Samoerai film met een aantal fantastische gechoreografeerde vechtscènes. Niet zo sterk als deel 1, maar het aanzien meer dan waard en een aanrader voor genre liefhebbers.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar