Site pictogram Movie Addicts

Rutger Hauer presenteert korte film Requiem 2019 tijdens Shortcutz zomerspecial

Acteur Rutger Hauer is dinsdagavond 5 juli aanwezig voor een gesprek met het publiek na de openluchtvertoning van de door hem geregisseerde korte film REQUIEM 2019. Deze film wordt aangeboden door Shortcutz als voorprogramma van de film PLAN C, die tijdens ‘Films with a view’ bij Pllek Amsterdam vertoond wordt. Shortcutz Amsterdam is het platform waar jong, startend filmtalent gekoppeld wordt aan gerenommeerde filmmakers in wekelijkse filmavonden in De Kring. In de zomermaanden programmeert zij specials, waaronder deze vertoning. Regisseurs Rutger Hauer en Sil van der Woerd vertellen in REQUIEM 2019 over hoe de laatste overlevende walvissen in de oceanen hun grootste vijand tegenkomen: de mens.

Rutger Hauer: “Het jagen op walvissen als voedselbron is zo verouderd. Gewoon omdat dat is wat we altijd hebben gedaan? Traditie? Kom op nou! Mensen zijn de ergste diersoort. Op een dag, toen ik aan het kanoën was, keek ik letterlijk recht in het oog van een walvis. Dat is iets dat ieder mens op aarde zou moeten ervaren. We mogen niet toestaan dat deze prachtige dieren vernietigd worden.”

Over Shortcutz 
Shortcutz organiseert wekelijkse filmavonden op dinsdagavond om 20.00 uur in De Kring in Amsterdam, waar in levendige en druk bezochte bijeenkomsten korte films van aanstormend Nederlands talent worden gepresenteerd aan publiek en bekende, gevestigde filmmakers. De avonden zijn de plek voor nieuwe filmmakers om van gedachte te wisselen en in contact te komen met meer ervaren vakgenoten.

Shortcutz Amsterdam is opgericht in 2013 door Alexa Rodrigues en Joao Carlos Rodrigues en is onderdeel van het internationale Shortcutz-netwerk, met kortefilm-activiteiten in onder meer Portugal en Rio de Janeiro. Naast de wekelijkse events, organiseert Shortcutz eens per jaar in EYE de uitreiking van de Shortcutz Awards voor de beste korte films van nieuw Nederlands talent. Een jury, bestaande uit uitvoerend producent Jan Harlan, acteurs Rutger Hauer en Tygo Gernandt, regisseurs Roel Reiné en Eddy Terstall, actrice Ariane Schluter, producenten Jeroen Koolbergen, Jan Doense en Harmen Jalvingh, Nederlands Film Festival programmeur Claire van Daal, EYE programmeur René Wolf en street-artist Laser 3.14 bekrooond hier de beste inzendingen uit de jaaroogst

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar