Site pictogram Movie Addicts

Sherlock Holmes Seizoen 4 trapt het nieuwe jaar af op BBC First

De kans is klein dat je het nog niet hebt gehoord; de veelgeprezen Sherlock-cast keert terug met drie nieuwe afleveringen. In Nederland wordt de serie mét Nederlandse ondertiteling exclusief uitgezonden op BBC First, op hetzelfde moment als in het Verenigd Koninkrijk. Benedict Cumberbatch en Martin Freeman spelen wederom de iconische rollen van Sherlock Holmes en Doctor Watson. De serie is geschreven en gecreëerd door Steven Moffat en Mark Gatiss (Mycroft Holmes) en geïnspireerd door het geweldige werk van Sir Arthur Conan Doyle. Bekijk de trailer van seizoen 4 hier.

Aflevering 1 The Six Thatchers gaat in première op zondag 1 januari om 21:30 uur op BBC First. Aflevering 2 The Lying Detective op 8 januari en aflevering 3 The Final Problem op 15 januari worden beide om 22:00 uur uitgezonden op BBC First.

In de eerste aflevering The Six Thatchers wacht Sherlock af of Moriarty toch nog een postume verrassing in petto heeft, terwijl tegelijkertijd Scotland Yard verbijsterd wordt door een mysterieuze zaak. Maar Sherlock lijkt geïnteresseerder te zijn in een ogenschijnlijk triviaal detail. Waarom vernietigt iemand afbeeldingen van de voormalig minister-president Margaret Thatcher? Is dit het werk van een gek? Of is er meer aan de hand? Iets wat diepgeworteld zit in het verleden van Mary Watson…

In aflevering 2 The Lying Detective wordt Sherlock geconfronteerd met misschien wel de meeste huiveringwekkende vijand van zijn carrière: de machtige en schijnbaar onaantastbare Culverton Smith. Een man met een wel erg diep en donker geheim.

Trailer

Nieuwsgierig naar de eerste herinneringen van de cast? Benedict, Martin, Una Stubbs (Mrs. Hudson) en Louise Brealey (Molly Hooper) blikken terug naar waar het allemaal begon. Bekijk het fragment hier.

 

Bron:

Team Lewis

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar