Site pictogram Movie Addicts

ShortsTV presenteert programma van Oscar® Nominated Short Films 2018

ShortsTV presenteert programma van Oscar® Nominated Short Films 2018
Programma van Animatie en Live-Action films in 23 filmtheaters en Pathé-bioscopen
ShortsTV is wereldwijd het enige televisiekanaal dat 24 uur per dag de beste onafhankelijke korte films uitzendt. Vanaf vandaag brengt Shorts TV een exclusief programma van ‘Oscar Nominated Short Films’ in de categorieën ‘Animatie’ en ‘Live-Action’ uit in 23 zalen. Naast filmtheaters hebben dit jaar voor het eerst ook 18 Pathé-bioscopen zich bij deze release aangesloten. In de Verenigde Staten beleefde de Oscar-tour van ShortsTV het beste openingsweekend van de ‘Oscar Nominated Short Films’ van de afgelopen 12 jaar. 
•    21 februari: Ketelhuis, Amsterdam
•    27 februari: Louis Hartlooper Complex  (Live-Action)
•    3 maart: Pathe (18 bioscopen) Live-Action
•    4 maart: Pathe (18 bioscopen) Animatie
•    4 maart: De Balie, Amsterdam (Live-Action)
•    4 maart: Filmschuur, Haarlem
•    5 maart: De Balie, Amsterdam
•    12 maart: Concordia, Enschede
Carter Pilcher, CEO of Shorts International: “This year’s Oscar Shorts are some of the year’s best movies, in any category. What’s more, the diversity of films our audiences get to experience in a 90-minute theatrical release is one of the most energizing and exciting experiences in theatres today.” 

ANIMATED SHORT FILM 

Dear Basketball | Director: Glen Keane and Kobe Bryant
Basketbalspeler Kobe Bryant heeft samengewerkt met animator Glen Keane en legendarische composer John Williams voor een geanimeerde korte film die onderzoekt wat het betekent om je droom te bereiken, en dan achter te laten.

Garden Party | Director: Victor Caire and Gabriel Grapperon
In een verlaten kapitale villa verkennen een aantal amfibieën hun omgeving en volgen hun oerinstincten.

Lou | Director: Dave Mullins and Dana Murray
Een kleine plaaggeest steelt speelgoed en verpest de sfeer op een plein vol kinderen. Er maar één ding dat hem in de weg staat: de doos met gevonden voorwerpen.

Negative Space | Director: Max Porter and Ru Kuwahata
Gebaseerd op een gedicht van 150 woorden van Ron Koertge, is ‘NEGATIVE SPACE’ een korte geanimeerde film die de relatie tussen een vader en zoon verteld door middel van de kunst van het inpakken van een koffer.

Revolting Rhymes | Director: Jan Lachauer and Jakob Schuh
Revolting Rhymes verweeft Roald Dahl’s verhalen van klassieke sprookjes met speelse wendingen en verrassende eindes. De all-star cast bestaat uit Dominic West, David Walliams, Rob Brydon, Tamsin Greig, Bertie Carvel, Rose Leslie en Gemma Chan.

LIVE- ACTION SHORT FILM 

DeKalb Elementary | Director: Reed Van Dyk
Geïnspireerd op een oproep naar de politie tijdens een schietpartij op een school in Atlanta, Georgia.

The Eleven O’Clock | Director: Derin Seale and Josh Lawson
Een patiënt van een psycholoog denkt dat hij de echte psycholoog is. Terwijl ze allebei elkaar proberen te helpen, loopt de sessie helemaal uit de hand.

My Nephew Emmett | Director: Kevin Wilson Jr.
In 1955 probeert een Mississippiprediker zijn 14-jarige neef, Emmet Till, te beschermen tegen twee racistische moordenaars. Gebaseerd op ware gebeurtenissen.

The Silent Child | Director: Chris Overton and Rachel Senton
Libby, een 5-jarig doof meisje woont in haar eigen wereld van stilte totdat een bezorgde maatschappelijk werkster haar de gift van communicatie geeft.

Watu Wote/All of Us | Director: Katja Benrath and Tobias Rosen
Bijna een decennium lang is Kenia het doelwit geweest van terroristische aanslagen door de Al-Shabaab. Angst en wantrouwen groeit tussen Moslims en Christenen. Tot december 2015, toen moslim buspassagiers lieten zien dat solidariteit kan zegevieren.

Over ShortsTV
ShortsTV is het enige platform ter wereld volledig gewijd aan korte films en biedt de grootste catalogus van films, korter dan 40 minuten. Van actie, animatie, romantische komedie tot horror en documentaire: alle genres komen voorbij op ShortsTV. In thema- of genreblokken van een half uur zie je bekroonde films, films met een internationale sterrencast en korte films van nieuw Nederlands talent.Het televisiekanaal van ShortsTV is het eerste en enige kanaal ter wereld dat 24 uur per dag korte films uitzendt. In Nederland is ShortsTV beschikbaar bij Ziggo op kanaal 125, Delta op kanaal 312 en YoufoneTV op kanaal 301. Ook op het grote scherm ontbreekt ShortsTV niet met een exclusief programma van korte films, genomineerd voor een Academy Award©, dat jaarlijks in februari en maart langs de bioscopen tourt.
Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar