Site pictogram Movie Addicts

Sneekweek nu in de bioscoop

Vanaf deze week draait Sneekweek in 94 bioscopen door heel Nederland. De sexy comedy-thriller van Martijn Heijne haakt speels in op het populaire Sneekweek en de cast bestaat onder andere uit Carolien Spoor, Jelle de Jong, Jord Knotter, Yootha Wong-Loi-Sing, Holly Brood, Jonas de Vuyst, Marly van der Velden, Ferry Doedens en Kimberley Klaver. Ook YouTuber Rutger Vink (Furtjuh), Diederik Ebbinge en Frank Lammers hebben een rol in de film.

Afgelopen maandag ging Sneekweek feestelijk in première in Pathé Tuschinski in Amsterdam. De complete cast was aanwezig en zij verschenen verwachtingsvol op de rode loper. Ferry Doedens schrok zich te pletter van een gemaskerde figuur tijdens zijn RTL Boulevard-interview, het hilarische fragment haalde o.a. Dumpert, Lindanieuws.nl en De TV Draait Door! Tijdens de spannende momenten in de film hield het publiek de adem in en veel nagels zijn gesneuveld. Zelfs Kimberley Klaver geeft toe bij sommige scenes bang geweest te zijn: “Die schrikelementen zijn zo heftig! Ook al weet je wat er gaat gebeuren, toch schrik je.” Na de film veranderde die spanning al gauw in een feeststemming door de fantastische soundtrack met onder andere de titelsong ‘Electric Elephants’ van Jay Hardway.

Van filmjournalist Robbert Blokland kreeg Sneekweek al een mooie beoordeling: “Sneekweek is vrolijke, vaardige nederhorror vol puike vondsten en knipogen.” Echter is het volgens Martijn Heijne geen horrorfilm. ‘Het is een slasher eigenlijk, en een slasher moet je altijd met een korrel zout nemen’, aldus de regisseur in een interview met Schokkend Nieuws. Wij gaven Sneekweek een 7: “Een echte ‘Whodunit’ ontstaat er, waarbij de makers continue de verdenking op iemand anders weten te richten. Hoofdrolspeelster Caroline Spoor weet te overtuigen als Merel, die als eerste de bui al ziet hangen, en ook Jord Knotter weet als de onberekenbare Boris de juiste snaar te raken.” Dagblad Trouw waardeert de inspanningen om de film te maken zelfs met 4 sterren: “Het is nooit makkelijk om thriller en komedie te combineren, maar dankzij een goede cast en een paar goed getimende grappen loopt het allemaal als een trein.”

Over de film:
SNEEKWEEK is een sexy thriller met een knipoog die draait om zes studenten – 3 meiden, 3 jongens – die los willen gaan tijdens Sneekweek. Maar de week zeilen en wilde feesten begint al met een mysterie: wie heeft de gigantische villa voor hen geregeld? Is het hun stille nieuwe huisgenoot, met wie ze een heftig geheim uit het verleden delen? Who cares; het feest kan beginnen! Maar als Merel (Carolien Spoor) heftige nachtmerries krijgt, gemaskerde figuren ziet rond de villa en één van haar vrienden door een combinatie van medicijnen bizarre bijwerkingen krijgt, verandert de vakantie in een gruwelijke nachtmerrie…

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar