Site pictogram Movie Addicts

‘SNEEKWEEK’ WORDT UITGEBRACHT DOOR DUTCH FILMWORKS

Dutch FilmWorks neemt de distributie van Sneekweek over, de film van Martijn Heijne die door het faillissement van A-Film even dakloos was. De opnames van Sneekweek zijn inmiddels achter de rug en de releasedatum is vastgesteld op 21 januari 2016. Producent Klaas de Jong, bekend van recente succesfilms als Toscaanse Bruiloft en Michiel de Ruyter, tekende eerder deze week de overeenkomst. Het is de eerste keer dat hij samenwerkt met Dutch FilmWorks, dat dit jaar al diverse grote Nederlandse films uitbracht als De Ontsnapping, Schone Handen en later dit jaar Mannenharten 2 gepland heeft. 

De film haakt speels in op de populaire Sneekweek en de cast is ingevuld door onder anderen Carolien Spoor (Homies), Jelle de Jong (‘Dokter Deen’), Yootha Wong-Loi-Sing (Hoe duur was de Suiker), Marly van der Velden, Ferry Doedens (beiden GTST), Kimberly Klaver (Spangas, Verliefd op Ibiza), Diederik Ebbinge (Toscaanse Bruiloft) en Frank Lammers (Michiel de Ruyter). Ook Holly Brood en de bekende vlogger Furtjuh (Rutger Vink) spelen rollen in de niet al te serieuze film die zich afspeelt rondom de bekende Friese zomerfeesten.

Over SNEEKWEEK:
Zes bevriende studenten – 3 meiden, 3 jongens – komen naar de Sneekweek om een week lang te zeilen en los te gaan. Eenmaal aangekomen in een gigantische villa kan het feest beginnen. Maar gaandeweg komt een geheim uit hun verleden bovendrijven. Er is een paar jaar geleden iets misgegaan bij de ballotage van hun studentenhuis. Wanneer blijkt dat de villa niet door één van hen is geregeld, lopen de spanningen snel op. Ze proberen hun week niet te laten verpesten en feesten door. Maar er gebeuren steeds meer bizarre dingen en als een aantal vrienden door een foute mix van Ritalin en antidepressiva onverwachte bijwerkingen vertonen, vertrouwen ze niemand en zelfs elkaar niet meer. Wat de vakantie van het jaar had moeten zijn, eindigt in een nachtmerrie…

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar