Site pictogram Movie Addicts

Soundtrack van Nederlandse speelfilm Retrospekt nu uit op gelimiteerd vinyl

Soundtrack van Nederlandse speelfilm Retrospekt nu uit op gelimiteerd vinyl

De speelfilm Retrospekt van regisseur Esther Rots draait nu in 22 Nederlandse bioscopen. Het psychologische drama over huiselijk geweld wordt begeleid door een tegendraadse, operateske soundtrack van vaste filmcomponist Dan Geesin. Hij schreef de absurdistische orkestraties in samenwerking met de Britse muzikant Harry Waters, zoon van Pink Floyds Roger Waters. De soundtrack is vastgelegd op felroze vinyl dat nu in gelimiteerde oplage verkrijgbaar is.

De muzikale hoofdrollen op de plaat worden vertolkt door bas-bariton Bas Kuijlenburg en sopraan Luc Ket van De Nationale Opera. Twee andere opvallende namen op de hoes zijn cellisten Harald Austbø en VPRO/Boy Edgar Prijs-winnaar Ernst Glerum. De muziek is niet onopgemerkt gebleven tijdens vertoningen op de filmfestivals van Toronto (september 2018) en Berlijn (februari 2019). Het Amerikaanse blad Variety omschreef de soundtrack als ‘absurd baroque’ en vergeleek de liedjes met het werk van de Victoriaanse operamakers Gilbert & Sullivan.

Videoclip

Het album Retrospekt is digitaal verkrijgbaar via alle digitale platforms en in fysieke vorm bij onder meer de Amsterdamse platenzaak Concerto en in de winkel van EYE Amsterdam.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar