Site pictogram Movie Addicts

Speelfilmdebuut If the Sun Explodes van Hanna van Niekerk vanaf 23 februari in de filmtheaters

Waterputten graven in Afrika of van 9 tot 5 in een kantoortuin? Backpack of bakfiets? Samenwonen of als happy single Tinderend het leven door? Typische twintigersdilemma’s die regisseur Hanna van Niekerk ter tafel brengt in haar speelfilmdebuut If the Sun Explodes. In deze roadmovie trekken Yara (Wies Fest) en Philippe (Egbert-Jan Weeber) de wijde wereld in. Tijdens hun reis komt niet alleen aan het licht hoe verliefd ze zijn, maar ook hoe veel ze van elkaar verschillen. If the Sun Explodes is een roadmovie met levensvragen waar iedere twintiger zich in zal herkennen. Vanaf 23 februari brengt Mokum Filmdistributie If the Sun Explodes uit in de bioscoop en via Filmthuis, de online zaal van je filmtheater.

Synopsis If the Sun Explodes
Zoenen, vrijen, serieuze gesprekken, bijzondere ontmoetingen en onverwachte botsingen. De twintigers Yara (Wies Fest) en Philippe (Egbert-Jan Weeber) trekken de wijde wereld in. Zonder plan, alleen met een rugzak en met elkaar. Langzaamaan komt onder de zomerzon en de sterrenhemel aan het licht dat ze ondanks hun verliefdheid toch ook wel veel van elkaar verschillen. Philippe heeft een duidelijk idee hoe het niet moet in leven en loopt rusteloos zijn dromen achterna. Yara is veel rustiger en op zoek naar verbinding. In deze dromerige, authentieke en deels geïmproviseerde roadmovie worstelen de hoofdpersonen ieder met hun eigen twintigersdilemma: backpackend de wereld over op zoek naar avontuur of als bakfietsmoeder door Amsterdam-Zuid.

Biografie Hanna van Niekerk
Hanna van Niekerk (geboren in La-Paz, Bolivia, 1991) is een Nederlandse regisseur en scenarist woonachtig en werkzaam in Amsterdam. Haar afstudeerfilm En ze leefden nog lang… won de Wildcard Fictie Prijs van het Nederlands Filmfonds in 2014. De film won daarnaast ‘Beste Film’ op het Eindhovens Film Festival in 2014. Hanna schreef en regisseerde onlangs haar eerste speelfilm met de titel If the Sun Explodes, geproduceerd door Hazazah Pictures. Haar debuutfilm ging in première op het Nederlands Film Festival 2016 en won de NFF MovieZone Award, uitgereikt door een vijfkoppige jongerenjury. Momenteel werkt Hanna aan haar tweede speelfilm die zij samen met Hazazah Pictures in het kader van Biennale College Cinema, een initiatief van Venetië Film Festival, aan het ontwikkelen is.

Hazazah Pictures
Hazazah Pictures werd in 2009 opgericht door producenten Maarten Kuit, Jeroen van den Idsert, YANi en Arne Toonen. De film- en tv-productiemaatschappij produceert een breed scala aan speelfilms, korte films, televisiedrama en documentaires, waaronder Paradise Now, Black Out, De Boskampi’s, Das Wad en Zombie. Hazazah Pictures biedt jonge regisseurs zoals Hanna van Niekerk graag de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen en produceerde onlangs haar speelfilmdebuut If the Sun Explodes.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar