Site pictogram Movie Addicts

Star Trek, Wist u datjes

Met de derde titel van de nieuwe Star Trek series vonden wij het hoog tijd om eens terug te kijken naar alles wat deze (film)series ons gebracht heeft middels leuke feitjes. Naast de films moeten we natuurlijk beginnen met de serie waar het allemaal mee begon in de jaren ‘60

Wist je dat, George Takei miste in het tweede seizoen 9 afleveringen vanwege de opnames van een film. In zijn plaats werd het karakter van Chekov gecreeerd met zijn tekst. Toen George terug kwam, wilde hij eerst stampei maken met de producer Koenig. In plaats daarvan begon hiermee hun jarenlange goede vriendschap

Wist je dat, de vader van Leonard Nimoy kapper was en dit beroep nog altijd uitvoerde toen de show draaide. Destijds was het kapsel van Spock redelijk populair onder jongeren. Velen van hen kregen zonder dat ze het wisten het Spock kapsel aangemeten van de vader van Spock.

Wist je dat, tijdens de promo voordat de serie uitkwam de wenkbrauwen en oren van Spock minder puntig werden gemaakt om de vergelijking met de duivel te voorkomen. Achteraf was dit natuurlijk onzin want Spock werd juist een van de populairste karakters uit (film)serie.

Wist je dat, George Roddenberry de karakters van Uhura en Nurse Chapel speciaal geschreven had voor Nichelle Nichols en Majel Barret met wie hij beide een affaire had toen de serie ontwikkeld werd. Nichelle verbrak de relatie, maar Majel bleef bij hem en ze trouwden later om nooit uit elkaar te gaan tot zijn dood.

Wist je dat, de serie gecanceld werd omdat deze niet succesvol zou zijn geweest. Iets wat later onzin bleek gezien de adverteerders juist heel blij waren met de reacties op hun producten welke geadverteerd werden rond de show en de directe roep om een terugkeer van de serie.

Wist je dat, William Shatner nogal een ijdeltuit was/is. Zo wilde hij dat zijn naam 10% groter in beeld kwam dan die van Leonard Nimoy en DeForest Kelley. Bovendien wilde hij standaard meer tekst dan welk ander karakter in de serie, iets wat hij ook liet vastleggen evenals het recht om dialoog van anderen te schrappen.

Wist je dat, William Shatner op extra verhoogde hakken liep om niet kleiner als bijvoorbeeld Leonard Nimoy over te komen. Door de hakken begon zijn figuur er anders uit te zien en werd zijn buik geaccentueerd wat de producers natuurlijk weer niet zagen zitten.

Wist je dat, James Doohan (Scottie) was gecast vanwege zijn talent om met verschillende accenten te spreken. Na meerdere tests kwam naar voren dat Schots het best paste bij Scottie. Overigens komt James zelf oorspronkelijk uit Canada.

Wist je dat, Star Trek baanbrekend was door als eerste serie een hoofdrol voor een donkere actrice gereserveerd te hebben (Nichelle Nichols). Iets wat vele destijds inspireerde aangezien gelijkheid binnen Amerika (met name tussen de blanke en donkere bevolking) toen nog in de kinderschoenen stond.

Wist je dat, de naam Klingons komt van een luitenant genaamd Wilbur Clingan, waarmee bedenker Roddenberry in het leger had gezeten.

Wist je dat, vanaf 2000 de serie Star Trek te book staat als het programma welke de meeste spin-offs gegenereerd heeft. Hierbij werden zowel de series als de films met wijzigende cast in meegeteld.

Wist je dat, het originele idee was om Spock en Vulcans van een rode huidskleur te voorzien. Buiten de extra manuren in make-up leverde dit nog een ander probleem op. De meeste televisie zonden enkel nog zwart wit beelden uit en rood zou zwart worden waardoor het effect zou verdwijnen.

Wist je dat, een van de meest iconische Ster Trek quotes ‘Beam me up, Scottie’ op die wijze welgeteld nul keer is uitgesproken!!! Dit is een van de meest bekende misquotes uit films welke bekend zijn. “Scotty, beam us up”, “Beam me up”, “Scotty, beam me up,” “Beam them out of there, Scotty” etcetera etcetera zijn allemaal gezegd echter Beam me up, Scottie dus nooit.

 

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar