Site pictogram Movie Addicts

Star Wars episode I The Phantom Menace Wist u datjes

In 1999 was het dan eindelijk zover George Lucas kwam daar eindelijk met deel 1 van de Star Wars Saga genaamd The Phantom Menace. We kregen eindelijk het verhaal te zien achter Darth Vader een van de meest iconische schurken aller tijden. Wat een domper werd het echter toen de film kwalitatief zwaar tegenviel. Het verhaal was niet het grootste probleem het bleek de invulling en er werden vraagtekens gezet of George Lucas wel in staatzou zijn het menselijk aspect terug in de serie te krijgen want met dit deel nou ja laat ik erover ophouden mijn mening zien jullie terug in een van de recensies die over deze film gaan verschijnen. Feit is wel dat er natuurlijk ook nu weer genoeg leuke weetjes over dit deel zijn en hier een paar leuke welke door ons verzameld zijn.

 

Wist je dat, Fox met het verspreiden van de trailers eiste dat deze niet voor een bepaalde datum vertoond mocht worden. Toen uitkwam dat een Canadese bioscoop zich hier niet aan had gehouden verloor die het recht de film uberhaupt te vertonen.

Wist je dat, toen de trailer uitkwam veel theaters in Amerika claimde dat veel mensen een film kaartje hadden gekocht puur en alleen voor de trailer aangezien veel mensen na het zien ervan gewoon het theater weer verlieten. Dankzij oa Youtube en Social Media zal dat nu niet meer zo snel gebeuren.

Wist je dat, Ewan McGregor tijdens het filmen van de Light saber gevechten zelf het geluid maakten. Deze werk met het editen achteraf verwijderd.

Wist je dat, Natalie Portman destijds de premiére party miste omdat ze moest studeren voor haar Highschool examens.

Wist je dat, volgens de regels van de Jedi elke leerling een staartje laat groeien ( Hier heeft Ewan McGregor er een en in het vervolg Hayden Christensen als Anakin ook) Wanneer zijn meester hem rijp acht voor het Jedi Knight schap snijdt hij deze af met zijn Lightsaber.

Wist je dat, Benicio Del Toro in eerste instantie Darth Maul zou spelen. Toen echter bijna alle tekst van Darth Maul geschrapt werd stapte Benicio uit het project. Uiteindelijk zou Darth Maul slechts drie zinnen uitspreken in de film

Wist je dat, Ewan McGregor veel film van Alec Guinness heeft gekeken om zijn mimiek en accent feilloos onder de knie te krijgen aangezien hij natuurlijk een jonge Obi-Wan speelt. En eerlijk is eerlijk kijk alle delen terug en hij heeft dit inderdaad verdomd goed onder de knie gekregen.

Wist je dat, in 1997 een zandstorm grote delen van de set verwoest had waardoor opnames met 2 dagen vertraagd werden. George Lucas zag dit als een goed teken aangezien hetzelfde gebeurde bij de opnames van A New Hope.

Wist je dat, de robots uit dit deel in eerste instantie wit zouden zijn zoals de stormtroopers uit de eerste trilogie. George Lucas besluit echter later deze toch beige te maken.

Wist je dat, de naam Jar Jar Binks bedacht is door de zoon van George Lucas

Wist je dat, Anthony Daniels openlijk zijn onvrede had geuit over het eind resultaat van deze film

Wist je dat, er slechts 10 tot 15 minuten in deze film zitten waarbij er geen gebruik is gemaakt van special effects

Wist je dat, Tim Roth en Harry Connick Jr als mogelijke Obi-Wan Kenobi’s werden gerekend

Wist je dat, George Lucas zo onder de indruk was van Léon en Beautiful Girls dat hij daarom Natalie Portman voor de rol van Padme wilde.

Wist je dat, Ian Mcdiarmid verrast was dat hij gevraagd werd voor de rol als Palpetine (spoiler!!!!) welke later de Emperor/Darth Sidious blijkt te zijn de rol welke hij 16 jaar eerder in Return of the Jedy speelde.

Wist je dat, voordat de productie startte er een petitie was opgezet om Kenny Baker te laten terugkeren als R2-D2. George Lucas bevestigde al snel dat de acteur wederom verantwoordelijk zou zijn voor R2-D2.

Wist je dat, George Lucas in eerste instantie de in Hong Kong legendarische acteur Sammo Hung Kam-Bo als choreograaf wilde hebben voor de Lightsaber gevechten

 

 

 

 

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar