Site pictogram Movie Addicts

Star Wars episode II Attack of the Clones Wist u datjes

Een paar jaar na The Phantom Menace was iedereen een beetje bekomen van de teleurstelling en keek men enigszins bevreesd uit naar het tweede deel uit de saga. Zou George Lucas, welke nu wel alle delen zou regisseren, de foute start kunnen herstellen? Zullen de fans tevreden zijn met een nieuwe Anakin? allemaal vragen die ieder voor zichzelf mag beantwoorden, ik was in ieder geval tevreden met de nodige verbeteringen en de legendarische scene waarbij de fans (waaronder ik zelf) eindelijk Master Yoda in gevecht konden aanschouwen.

 

Wist je dat, Hayden Christensen het meest genoot van de scene in de bar aangezien dit een echte set was in plaats van voor blauwe schermen te moeten acteren.

Wist je dat, volgens Samuel L Jackson de woorden Bad MotherF*cker in zijn Lightsaber gegraveerd staan.

Wist je dat, Mace Windu (Samuel L Jackson) zijn Lightsaber paars is op zijn eigen verzoek omdat dat zijn lievelingskleur is en hij het wel cool zou vinden en George Lucas was het daar wel mee eens.

Wist je dat, net als Ewan McGregor ook Hayden Christensen zelf Lightsaber geluiden ging maken toen hij het zwaard in zijn handen kreeg. George Lucas instrueerde hem toch het te laten omdat het geluidsteam in post-production dit beter konden doen.

Wist je dat, het gevecht tussen Dooku en Yoda er eerst anders uit zou zien maar dat dit aangepast werd om meer drama en de ware kracht van Yoda te tonen.

Wist je dat, tijdens het opnemen van lightsaber gevecht men een kleine Yoda gebruikte om Christopher Lee een richtpunt te geven. Ze hadden echter de pop aangepast met scherpe hoektanden als een vampier gezien Lee zijn verleden als Dracula vertolker. Christopher Lee zei alleen het volgende hierop “I will not comment on that. I didn’t think you would do this to me, George!”

Wist je dat, Hayden Christensen de enige acteur was welke niet zijn eigen ontwerp Lightsaber kon kiezen aangezien hij het type moest krijgen welke Obi-Wan in episode IV aan Luke zal geven.

Wist je dat, vanwege de kritieken op het figuur Jar Jar Binks hadden de makers de werktitel van dit deel Jar Jar’s Big Adventure gegeven. Toen dit uitlekte waren de poppen uiteraard aan het dansen onder de fans.

Wist je dat, Count Dooku (Christopher Lee) als grote schurk in het openingsverhaal al genoemd wordt, maar zelf pas na 76 in de film daadwerkelijk te zien is

Wist je dat, dit deel de enige van de saga is welke niet uiteindelijk de beste verdienende film werd in het jaar waarin deze uitkwam.

Wist je dat, met een budget van 120 miljoen Attack of the Clones tot aan de Force Awakens (200 miljoen exclusief marketing kosten) het hoogste budget had van welke Star Wars film tot dan toe. Een heel verschil met het budget van 11 miljoen van Star Wars IV A New Hope.

Wist je dat, met zijn 142 minuten dit de langste Star Wars film tot nu toe is.

Wist je dat, Christopher Lee met zijn 78 jaar niet in staat was al zijn stunts zelf te doen, maar wel bijna alle zwaardvecht scenes zelf deed.

Wist je dat, terwijl in het verhaal Padme een paar jaar ouder is dan Anakin, in werkelijkheid Hayden Christensen een paar maanden ouder is dan Natalie Portman.

Wist je dat, Hayden Christensen en Natalie Portman die feitelijk de ouders van Mark Hamill en Carrie Fisher uit de originele trilogie spelen maar in het echt dezelfde achtergrond delen. Zo heeft Hayden net als Mark Zweedse roots en heeft Natalie net als Carrie Joodse roots.

Wist je dat, er al in de eerste Star Wars film werd gerefereerd naar The Clone Wars en het dus 25 jaar heeft geduurd voordat fans daadwerkelijk te zien kregen wat dit inhield in Attack of the Clones. Een jaar later verscheen de serie Clone Wars welke dieper inging op de gebeurtenissen.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar