Site pictogram Movie Addicts

Starcom verslag

Afgelopen zomer is Yves voor Movieaddicts naar Starcom geweest in Gent. Een nieuwe beurs waarbij we benieuwd waren in hoeverre ze de valkuilen weten te omzeilen waar zoveel beurzen tegenwoordig onder lijden. Teveel van de zelfde stands, teveel bezoekers toelaten, te hoge prijzen en meer van dat soort zaken waardoor het belangrijkste aspect een tevreden bezoeker steeds meer naar de achtergrond verdwijnt.

 

Dit was de eerste keer dat de eendaagse beurs Starcom werd georganiseerd. Het werd aangeprezen als een beurs voor comicbook- en film verzamelaars. Het vond plaats op de vroegere locatie waar Facts groot is geworden het ICC van Gent. Buiten de beurs was er ook een film die ze vertoonden, dit was Rubber, een hele rare film over een autoband die moord. Het was direct een voltreffer op de beurs, er was niet teveel publiek en genoeg variatie in standjes die er stonden. Het was al direct twee verdiepingen vol met dvd verkopers, comicbook stands en een echte Delorean uit de Back to the Future films. Ik heb met veel standhouders een praatje kunnen maken en dat is wel heel leuk om samen over dezelfde passie, film, te kunnen spreken. Op andere beurzen kan dat wel eens tegenvallen daar kan je gewoon geen praatje maken of informatie geven of inwinnen, want het is veel te druk (ja, ik heb het in dit geval over Facts). Ik heb op Starcom o.a. Bubba Ho-Tep (met Bruce Campbell) gekocht voor maar 2 euro en nog veel meer klassiekers voor belachelijk lage prijzen. Minpuntjes waren onder andere de bonnenverkoop waarbij er per 5 of 10 verkocht werd echter kostte alles 2 bonnen dus waarom 5 verkopen en niet alleen even aantallen? Ook was de muziek op het 2de niveau wat aan de harde kant waardoor dit voor veel bezoekers minder aantrekkelijk was om naar toe te gaan. De overige bezigheden, filmvertoningen, waren slecht tot niet aangegeven waardoor je echt op zoek moest als je al op de hoogte was van deze vertoningen. Ondanks de paar minuntjes hoop ik dat het volgend jaar terug is in het ICC want het is een vertrouwde plaats voor filmkenners, nerds en geeks waar er genoeg ruimte is voor interactie met andere bezoekers en standhouders. Ik zou zeggen kom zeker volgend jaar zelf eens kijken want het is echt de moeite.

Interview

Natuurlijk hebben we ook nog een praatje gedaan met de man achter deze nieuwe conventie

Vertel wat over jezelf

Ik heet Quinte Ridz, ben 38 jaar. Van origine ben ik beeldend kunstenaar en creatieve huurling en mijn passie is nog altijd toys!!!!

Hoe is het idee van deze beurs ontstaan?

Voor dezelfde reden dat ik mijn favoriete bands liever in een zaal zie als op een mega-podium gaat het me toch ergens over de ervaring en de gezelligheid. Bij sommige conventions had ik het gevoel dat ik een melkkoe was geworden en dat er ook nog maar weinig echte vondsten waren qua comics en vintage toys. Het was gewoon niet meer zo leuk. Ik verlangde met heimwee naar de kleine gezellige beurzen waar mensen met een gemeenschappelijke passie elkaar nog konden ontmoeten en praten. Onze beurs is op maat gemaakt voor de geekculture en er is een programmatie die helemaal niet typisch is voor een commerciële comic con. Omdat er bijna geen meer waren dacht ik met wat vrienden er zelf een te organiseren en Starcom was born.

Was de opkomst zoals hij verwachte? 

Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik de rij van een paar duizend man daar zag staan om 9:30 en ook hoeveel die-hards ik zag van vroeger en vooral zoveel cosplay in die rij.

Super!

Wat was voor jullie een hoogtepunt van deze beurs?

voor mij persoonlijk het binnen rijden van de Delorian van BTTF, de geslaagde route en randanimatie en de vele lachende gezichten.

Wat zouden jullie anders doen bij een volgende editie?

We weten sinds vandaag dat die er komt op 10 juli op dezelfde locatie. Starcom 2.0 y’all!

Het was leuk en we leren van onze fouten maar zeer zeker twee gescheiden kassa’s (lacht)

 

 

Niet te druk dus ook leuk om rond te lopen

Wanneer je wilde kon je ook vozen met een Alien

En natuurlijk de Delorean uit de Back to the Future films.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar