Site pictogram Movie Addicts

Sterrencast voor De Zevende Hemel

Op zaterdag 21 november zijn de opnamen gestart van de nieuwe film van Kaap Holland Film: De Zevende Hemel. De Zevende Hemel is een ensemblefilm over familie met een grote sterrencast, bestaande uit onder meer Henriëtte Tol, Huub Stapel, Jan Kooijman, Thomas Acda, Halina Reijn, Noortje Herlaar, Tjitske Reidinga, Ruben van der Meer, Guy Clemens, Daniel Cornelissen, Roel Dirven, Roosmarijn Luyten en Huub van der Lubbe. De Zevende Hemel wordt geregisseerd door Job Gosschalk (één van de makers van Alles is Liefde). Tijs van Marle (Lucia de B., Verliefd op Ibiza) is samen met regisseur Job Gosschalk verantwoordelijk voor het script. Elle van Rijn leverde een bijdrage aan het scenario.

Producent Maarten Swart van Kaap Holland Film: “Al lange tijd wil ik een film maken die een ode is aan de Nederlandse muziek. Ik ben ongelooflijk trots dat we dit met Job Gosschalk en een droomcast mogen waarmaken op het witte doek.” Ook regisseur Job Gosschalk kan niet wachten: “Ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan met De Zevende Hemel en met dit geweldige team van acteurs. Het is een uniek project, zoals we dat nog nooit gezien hebben in de Nederlandse film”.

In De Zevende Hemel zijn enkele van de mooiste Nederlandstalige liedjes en diverse populaire Nederlandse hits te horen zijn. Onder meer liedjes van artiesten als Trijntje Oosterhuis, Marco Borsato, Bløf, De Dijk, Guus Meeuwis, Nick & Simon, Boudewijn de Groot, Claudia de Breij en Doe Maar maken onderdeel uit van de film en worden op geheel eigen wijze vertolkt. De Zevende Hemel moet zo een bijzondere ode worden aan de Nederlandse muziek

Over de cast
Henriëtte Tol
is één van Nederlands grootste actrices en speelde afgelopen jaren in de televisieseries Keyzer & De Boer Advocaten  en Bloedverwanten. Huub Stapel zat in films als Bellicher: Cel en Terug naar de Kust en is nu te zien in het televisiedrama Zwarte Tulp 2. Jan Kooijman speelde in onder meer de serie Bluf en de films Verliefd op Ibiza en Toscaanse Bruiloft. Thomas Acda was jarenlang onderdeel van het bekende muziekduo Acda en de Munnik en speelde in onder meer All Stars en Alles is Liefde. Onlangs bracht hij het boek Onderweg met Roadie uit en regisseerde de film   Fake. Halina Reijn is actrice en schrijfster. Ze was vorig jaar te zien in de films Boy7 en Pak van mijn Hart en speelt bij Toneelgroep Amsterdam. Noortje Herlaar speelde in de tv-series Moeder, Ik wil bij de Revue en Ramses en was recent te zien in de films Wonderbroeders en Paradise Trips. Tjitske Reidinga is bekend van de serie Gooische Vrouwen en films als De Verbouwing en Alles is Familie. Ruben van der Meer was te zien op televisie bij De Lama’s en De Grote Improvisatieshow en in films als Alles is Liefde en Plan C. Daarnaast zijn Huub van der Lubbe (rockgroep De Dijk), Guy Clemens (’t Schaep Ahoy, Levenslied), Roel Dirven (Soldaat van Oranje), Daniel Cornelissen (Feuten: Het feestje) en Roosmarijn Luyten (Hij gelooft in Mij) ook te zien in De Zevende Hemel.

Over de film
Als Maria Rossi (Henriëtte Tol) ontdekt dat ze doodziek is, wil ze haar man Max (Huub Stapel) en haar kinderen met partners (Jan Kooijman, Noortje Herlaar, Halina Reijn, Ruben van der Meer, Thomas Acda, Tjitske Reidinga) voor een laatste keer harmonieus om haar heen hebben. Echter staan oude ruzies, relatieproblemen en het jubileum van het familierestaurant haar laatste wens in de weg…

De Zevende Hemel wordt geproduceerd door Kaap Holland Film in samenwerking met RTL Entertainment. Entertainment One is verantwoordelijk voor de distributie. De film is naar verwachting in het najaar 2016 in de Nederlandse bioscopen te zien.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar