Site pictogram Movie Addicts

Students’ Choice 2016: studentenjury selecteert drie films over jongeren

Een jury bestaande uit studenten van De Haagse Hogeschool selecteerde dit jaar twee documentaires en een speelfilm voor het Students’ Choice-programma van het Movies that Matter Festival. Zij kozen voor drie actuele films over jongeren: Nice People, een feel-good docu over het eerste Somalische Bandy-team ter wereld, de speelfilm The Chosen Ones over vrouwenhandel in Mexico en 3 1/2 Minutes, Ten Bullets; een spannende docu-thriller over de Afro-Amerikaanse tiener Jordan Davis, die na een discussie over zijn muziek werd doodgeschoten.
De regisseurs van de drie geselecteerde films dingen mee naar de Students’ Choice Award en een geldprijs. Studenten kunnen de drie genomineerde films op 18, 19 en 20 maart gratis bekijken op vertoon van een collegekaart of een CJP-pas. Het Movies that Matter Festival vindt plaats van 18 tot en met 26 maart in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui in Den Haag.

Nice People 
Komische feel-good docu over het eerste Somalische Bandy-team (soort ijshockey) ter wereld, bestaande uit Somalische migranten, woonachtig in het ‘vriendelijke’ Zweedse plaatsje Börlange. Hoewel de jongens nooit eerder op de schaatsen stonden, willen ze meedoen aan de wereldkampioenschappen Bandy in Siberië.

The Chosen Ones 
Sofia, een heel mooi meisje van veertien, is tot over haar oren verliefd op Ulises. De liefde is wederzijds. Wat Sofia echter niet weet is dat Ulises’ familie geld verdient door meisjes te dwingen in de prostitutie te werken. Ontroerende speelfilm over vrouwenhandel in het door corruptie geteisterde Mexico, met sterk acteerwerk door niet-professionele acteurs.

3 1/2 Minutes, Ten Bullets
Spannende docu-thriller over de Afro-Amerikaanse tiener Jordan Davis, die na een discussie over zijn harde muziek werd doodgeschoten. De filmmakers reconstrueren de toedracht in een collage van interviews, telefoongesprekken en homevideo’s, die de grote verdeeldheid in de VS blootlegt over wapenbezit en racisme.

De Haagse Hogeschool
Het Students´ Choice programma wordt mede mogelijk gemaakt door De Haagse Hogeschool. De Haagse Hogeschool is een kennisinstelling voor kwalitatief hoogwaardig en innovatief hoger onderwijs. De kennis die de hogeschool in huis heeft, wordt ook ingezet bij evenementen in Den Haag. Bij het Movies that Matter Festival zetten studenten hun kennis in om de jurering van de Students’ Choice Award te verzorgen.

Daarnaast gaat de net opgerichte THUAS Debat Club van De Haagse Hogeschool op het Movies that Matter Festival de verbale strijd aan met de debatclub van de Leidse University Campus. Dit debat is gekoppeld aan de speelfilm Het Vonnis, een fascinerende rechtbank-thriller over recht en rechtspraak. Dit gratis toegankelijke debat vindt in de foyer van Theater aan het Spui plaats, aansluitend aan de filmvertoning op maandag 21 maart om 14:00 uur in Filmhuis Den Haag.

 

Movies that Matter Festival
Het Movies that Matter Festival vindt van 18 tot en met 26 maart plaats in Den Haag. In negen dagen biedt het festival zo’n tachtig speelfilms en documentaires en kent twee jaarlijks terugkerende hoofdprogramma’s: A Matter of ACT over mensenrechtenverdedigers (in samenwerking met Amnesty International) en het door het vfonds ondersteunde programma Camera Justitia.
Hoofdpartners van het Movies that Matter Festival zijn Amnesty International en het vfonds. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag, ASN Bank, Stichting Democratie en Media, Fonds 1818, Fonds 21 en VSB Fonds. VARA en dagblad Trouw hebben zich als mediapartners aan het festival verbonden.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar