Site pictogram Movie Addicts

Suicide Squad review

suicide(1)

 

Bijna 2 jaar geleden alweer begon de gekte rondom een DC Comic Universe op het grote scherm. Man of Steel was al uit, Batman vs Superman was aangekondigd en Suïcide Squad zou eraan komen en een heel plan met solo projecten en Justice League projecten werden gepland. Een van de grootste vraagstukken voor Suïcide Squad wie de rol van de Joker zou invullen en de legendarische vertolking van wijlen Heath Ledger een passend vervolg zou geven. Jared Leto ging het doen en na een uitgebreide promo rondom de film en hem als de Joker is nu het moment daar om Worlds Worst Superhero’s aan het werk te zien.(en bovenal te hopen op een veel betere film als Batman vs Superman)

Ellen Warren heeft een plan, een gewaagd plan. Naast de dreiging van terrorisme en losgeslagen landen is er sinds het verschijnen van Superman een nieuwe dreiging ontstaan die van de Metahumans. Want wat als er een slechte superman verschijnt wie moet hem dan bestrijden? Precies, ’s werelds grootste gespuis. Uitgerust met wapens en een explosieve chip in hun nek moet dit groepje ongeregeld onder aanvoering van Kolonel Rick Flag een bovennatuurlijke vijand verslaan en de wereld redden.

Wat betreft de cast is deze om te smullen met o.a. Will Smith als Deadshot, Margot Robbie als Harley Quinn, Jared Leto als de Joker en Viola Davis als Amanda Waller. Waar alle acteurs overtuigen met het geen wat ze gekregen hebben, zelfs de door mij vaak verguisde Jai Courtenay slaat geen modder figuur als de Australische Boomerang. Het grootste probleem is dat deze bad guys niet echt slecht zijn. Daarbij heb je de onderlinge verhoudingen waarbij Joel Kinnaman in het begin als Rick Flag goeie èèn tweetjes heeft met Will Smith’s Deadshot. Hierbij wordt het alfa mannetjes gedrag niet uit de weg wordt gegaan. Helaas wordt het karakter van Rick Flag veel te veel afgezwakt waardoor dit in plaats van sterker juist afzwakt in de loop van de film. Margot Robbie speelt een zeer vermakelijke rol als Harley Quinn maar op een of twee momenten na mis je verder het psychotische en briljante karakter van dit figuur en tja niet slecht genoeg is weer het devies. De flashbacks met Jared Leto als de Joker vond ik daar en tegen wel vermakelijk en voegde ook wat toe aan het verhaal van haar personage. Voor de fans, ja Jared Leto is ook te zien buiten de flashbacks en zijn meer gangster achtige benadering van The Joker kon ik wel waarderen. Het is alleen jammer dat, hier te weinig mee gedaan is in het verhaal. Will Smith weet ook weer vermakelijke rol toe te voegen aan zijn C.V. , maar ja ook Deadshot is teveel goeie pik dan slechterik. Het groepje ongeregeld bouwt daarbij ook veel te snel en ongeloofwaardig een band op(feitelijk binnen 24uur) terwijl de meeste in de basis lone wolfs zijn en niet bepaald gediend zijn van gezelschap. Nee, de grootste slechterik is niet zozeer de vijand die verslagen moet worden. Het grootste probleem is dat deze bad guys niet echt slecht zijn. Wat???? Ja, precies Deadpool was als anti-held eerder dit jaar meer bad-ass dan praktisch het gehele team bij elkaar en dat mag niet kunnen in een film vol slechteriken. Nee, dat is Viola Davis als Amanda Waller een vrouw waar ik en vele met mij serieus bang voor zouden zijn, want zij is tot werkelijk alles in staat. Niet iedereen van het team krijgt genoeg ruimte om tijdens de gevechten echt te stralen en dat is gezien hun toch al kleinere rol best jammer want o.a. killer Croc, Katana en Captain Boomerang hadden in potentie iets heel moois kunnen toevoegen aan het geheel, maar dien nu vooral als beeldvulling.

Het gegeven nodigt uit voor een duistere en keiharde film doordrenkt met zwarte humor. Na een ietwat warrig maar redelijke veelbelovend begin waarbij alle badguys worden geïntroduceerd moet de film dus los gaan. Laten we beginnen bij de introductie waarbij de makers eerst stukken in de gevangenis laten zien waarna Mevrouw Warren (Viola Davis)) aan een tafel een groep hoge piefen overtuigd van het nut van een dergelijk team van slechteriken. Hierbij worden alle leden stuk voor stuk geïntroduceerd. Waarom dan dat stuk in de gevangenis met Harley Quinn en Deadshot ervoor??? Maar goed, deze introductie met flashbacks overtuigd wel en laat zien tot waartoe deze bad guys en girl in staat zijn. Het tweede deel is de missie waarbij de vijand (wie dat is laat ik in het midden dat moet je zelf uitvinden) de halve stad in puin legt en de Suïcide Squad hun doel in veiligheid moet brengen. Er volgen een aantal confrontaties welke stuk voor stuk overtuigen. Maar dan de finale, deze liet mij helaas met gemixte gevoelens achter. Waar de actiescenes zeker niet slecht waren miste de film echte hoogtepunten alleen in de finale gebeurd er zeker wat bruuts maar uiteindelijk weten de actie scenes zelden de kwaliteit van bijvoorbeeld van de Marvels te benaderen. Ook het verhaal rondom de vijand is maar matig uitgewerkt en moet je als kijker voor lief nemen. Is Suïcide Squad dan heel slecht? Nee, het is in de basis een vermakelijke superhelden film waarbij je je als kijker bijna niet hoeft te vervelen en de acteurs het maximale uit hun rollen halen. We mogen het regisseur David Ayer, welke ook medeverantwoordelijk was voor het script, aanrekenen dat hij niet veel meer uit dit in potentie fantastische gegeven heeft gehaald. Wat overblijft, is zoals gezegd een superhelden film die veel te braaf is maar gelukkig door het uiterlijk, de soundtrack, de actiescenes en de cast tot het einde weet te vermaken.

 

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar