Site pictogram Movie Addicts

Taartrovers Film Festival in volle gang Nog t/m 2 april in het hele land te beleven

Boeken proeven en letters stappen tijdens het Taartrovers Film Festival

Het Taartrovers Film Festival beleefde in januari een feestelijke start in Den Bosch en reisde vervolgens door naar TivoliVredenburg in Utrecht en Filmhuis Den Haag. Het kinderfilm- en speelfestival voor kinderen van 2 tot 9 jaar dat van 2 januari tot en met 2 april door heel Nederland reist, brengt dit jaar een ode aan het kinderboek met het thema ‘Lettersoep en Prentenkoek’. Met een filmkaartje kan ieder kind naar zowel de film als de ‘Speeltuin van de verbeelding’. Dit is een prachtig vormgegeven decor met interactieve installaties die alle zintuigen prikkelen. Ze nodigen uit om te spelen en fantaseren, op onderzoek uit te gaan, van alles te ontdekken en ook zelf te maken. Het rondreizende kinderfestijn bezoekt deze winter in totaal tien filmtheaters door het land.

Bijzonder filmprogramma
Er draaien fantastische lange en korte films, nieuwe films, maar ook films die niet in Nederland zijn uitgebracht en speciaal voor het festival zijn vertaald en gedubd. Ook draait er een aantal klassiekers op 35 mm, zoals Matilda, the Neverending Story en Lotta loopt weg, alle drie prachtige boekverfilmingen. Naast de films kun je er ook veel zelf doen. Alle kinderen gaan op onderzoek en aan de slag in de ‘Speeltuin van de verbeelding’. Ze maken daar hun eigen boek met verschillende druktechnieken, fabriceren een boekverfilming in stopmotion en toveren zichzelf in hun favoriete illustratie. Ze vullen de soep en vervolgens hun maag met zelfgemaakte groenteletters.

Beroemde gasten
In ieder filmhuis vieren we de opening met een feestelijk openingsbal. Illustratoren zoals Ingrid & Dieter Schubert, Pépé Smit, Georgien Overwater, Mark Janssen en Li Lefébure nemen de kinderen mee in hun fantastische boeken illustraties, die ze aan tafel aan de gasten serveren.

‘Lettersoep & Prentenkoek’ reist de komende maanden nog naar:
–          Breda, Chassé Cinema, 16 t/m 18 februari
–          Amsterdam, EYE, 26 februari t/m 4 maart
–          Deventer, Filmhuis De Keizer, 10 & 11 maart
–          Maastricht, Lumière Cinema, 17 & 18 maart
–          Eindhoven, Natlab door Plaza Futura, 24 & 25 maart
–          Groningen, Groninger Forum, 30 maart & 2 april

Een kaartje voor de film kost €9. Voor én na de film kunnen bezoekers op vertoon van hun filmkaartje vrij spelen in de Speeltuin van de verbeelding.

Over Taartrovers Film Festival
De Taartrovers zijn de bedenkers en makers van interactieve culturele projecten voor en met kinderen. Dit ondernemen ze op eigen initiatief of in opdracht van musea, festivals, scholen, gemeenten, bedrijven etc. In fantasierijke ateliers bieden we kinderen een kader, vaardigheden en inspiratie om hen vervolgens zelf te laten werken met verhalen, film, eten, beeldende kunst, theater en meer. Het gebruiken van de verbeelding is het uitgangspunt bij alle programma’s die de Taartrovers maken.

Taartrovers Film Festival is (mede) mogelijk gemaakt door het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst)het VSB Fonds en Fonds21. Kijk voor al onze partners op www.taartrovers.nl

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar