Site pictogram Movie Addicts

Tentoonstelling STAR WARS™ Identities komt naar Nederland

Tentoonstelling STAR WARS™ Identities komt naar Nederland

STAR WARS™ Identities is een unieke tentoonstelling met 200 originele Star Wars rekwisieten, kostuums, tekeningen en meer, gecombineerd met een identity quest. De Tentoonstelling zal te zien zijn vanaf 30 september t/m 11 maart 2018 naast het Cinemec te Utrecht.

Het verhaal van elk Star Wars personage wordt verteld aan de hand van originele objecten uit de collectie uit de Lucasfilm Archives. De rijke collectie is vooral gebaseerd op de zes eerste episodes. Daarnaast komen ook items aan bod uit The Clone Wars™ en een aantal uit Star Wars Episode VII: The Force Awakens™. Favorieten als Darth Vader, R2-D2, Chewbacca, Boba Fett, Yoda, de Millennium Falcon en nog veel meer zorgen voor een onvergetelijke ervaring voor bezoekers van alle generaties.

Wie zou jij zijn als je een Star Wars held was? Een oude, wijze Jedi Master? Een Twi’lek? Of misschien wel een Ewok met fighter-pilot expertise?

Dit is je kans! Laat je gevoel spreken, wees creatief en creëer jouw unieke, eigen Star WarsHero. Herontdek de onvergetelijke Star Wars personages op een totaal nieuwe manier en verken tegelijk je eigen identiteit door middel van één simpele en diepzinnige vraag: What forces shape you?

Uitgerust met een audiotour en een RFID polsband ervaart de bezoeker een identity quest waarbij aspecten het eigen karakter gecombineerd worden met fictieve elementen uit het Star Warsuniversum.

STAR WARS Identities nodigt jou uit om op ontdekking te gaan. Wie ben je? Waar kom je vandaan? Wat vormt jouw identiteit? Een team van experts op het gebied van genetica, (neuro)psychologie en gezondheidsleer hebben de tentoonstelling opgedeeld in drie zones: ‘oorsprong’, ‘invloeden’ en ‘keuzes’. Deze zones zijn weer opgedeeld in tien thema’s: de bestanddelen van identiteit.

In de tentoonstelling ontdek je de rol die deze factoren spelen in onze identiteit aan de hand van korte video’s en via fragmenten uit de Star Wars films. Aan het einde beslis je: hoor ik bij de light side of de dark side van the Force? Ben ik meer zoals Anakin of als Luke Skywalker?

Openingstijden
De tentoonstelling is alle dagen van de week geopend en heeft de volgende openingstijden:
Maandag t/m vrijdag  09:30 – 18:00
Zaterdag                           09:30 – 17:00
Zondag                              09:30 – 18:00
Tijdens de premièreweken en vakantieperioden gelden ruimere openingstijden.

Tijdslots
Voor een goede spreiding van de bezoekersstroom, werken we met zogenoemde tijdslots. Een tijdslot is het door jou gekozen tijdstip om de tentoonstelling te betreden. Eenmaal binnen kun je zo lang blijven als je wil en de tentoonstelling op je gemak bekijken. Een bezoek aan de tentoonstelling duurt gemiddeld anderhalf uur.
Tijdslot onverhoopt gemist?
In dat geval proberen we je naar binnen te laten in een later tijdslot. Voorwaarde is dat de capaciteit dit toelaat, dus kom op tijd!

Voor meer informatie over en de verkoop van tickets kijk hier

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar