Site pictogram Movie Addicts

Terminator 2: Judgement Day Wist u datjes

Zeven jaar na The Terminator kwam daar het vervolg en er was in de tussentijd een hoop verandert. Niet alleen waren James Cameron en Arnold Schwarzenegger geen nieuwelingen meer, ook de techniek was vooruitgegaan. Dit resulteert uiteraard ook weer in een mooie reeks van leuke feitjes.

 

Wist je dat, met een budget van 94-102 miljoen dollar dit destijds de duurste film aller tijden was en meer kostte dan dat deel 1 wereldwijd opgebracht had.

Wist je dat, James Cameron met The Abyss twee jaar eerder de technieken testte welke hij nodig achte om het vervolg op The Terminator te kunnen maken ivm de CGI voor de T-1000

Wist je dat, T2 al bijna uit de kosten was dankzij rechten verkoop voor distributie, tv rechten en games die uitkwamen op verschillende consoles.

Wist je dat, er twee tweelingen zijn ingezet om schenes te filmen waarbij de T-1000 iemand kopieërden. Dat waren de bewaker welke met één vinger wordt afgemaakt maar ook de tweeling zus van Linda Hamilton, Leslie Hamilton Gearren, die een aantal scenes deelde en telkens de Sarah Connor speelde welke het verst van de camera verwijderd was.

Wist je dat, tussen de laatste shot en release van de film maar 3 maanden zat. laatste scene was 28 maart 1991 geschoten en 4 juli 1991 ging de film in premiére. Om een voorbeeld te geven hoe dat nu af en toe kan gaan, Mad Max: Fury Road had zijn laatste (re)shoots novehttp://www.movieaddicts.nl/wp-admin/post-new.phpmber 2013 waar men in juli 2012 begonnen waren met filmen. Mad Max kwam uiteindelijk in mei dit jaar in de bioscoop 1,5 jaar na de laatste draaidag!!!!!

Wist je dat,Terminator 2 maar liefst 4 oscars in de wacht had gesleept voor beste geluid, beste geluids effecten, beste visuele effecten en beste make-up. Eerlijk is eerlijk ik heb de film ruim 2 maanden geleden nog in de bioscoop gezien hij ziet er nog steeds top uit tegenover de huidige big budget actiefilms vol special effects. Het is trouwens de enige film welke nominaties heeft gekregen van de gehele franchise.

Wist je dat, Edward Furlong gekozen was uit honderden kandidaten en dat terwijl hij totaal geen acteerervaring had. Toch mooi je acteerdebuut maken in op dat moment de duurste film aller tijden.

Wist je dat, er een alternatief einde was welke 30 jaar later afspeelt en een oude Sarah Connor laat zien die verteld dat de gevreesde apocalypse nooit gebeurd is terwijl ze buiten haar zoon met haar kleindochter ziet spelen.

Wist je dat, ondanks dat iedereen helemaal vol was van de special effects (met name de transformerende T-1000) er slechts 5 minuten aan CGI in de film zit die 130minuten duurt.

Wist je dat, James Cameron ‘slechts’ 6 miljoen ontving voor Terminator 2. Dit omdat hij ten tijden van het eerste deel de rechten voor het symbolische bedrag van één dollar had verkocht zodat hij deze film mocht maken.

Wist je dat, Billy Idol boven aan het lijstje stond om de T-1000 te spelen. Mede door een motorongeluk van Idol zelf en het strakke tijdschema werd uiteindelijk voor Robert Patrick gekozen. Ben eigenlijk wel benieuwd hoe de soundtrack er dan had uitgezien.

Wist je dat, Linda Hamilton bijna doof is aan één oor omdat ze na een break vergat oordopjes in te doen. In de scéne na d break werd een shotgun afgevuurd net naast haar hoofd.

Wist je dat, Skynet volgens de film 29 augustus 1997 live ging en in het echte leven Google bijna op hetzelfde moment op 15 september 1997. Toeval???

 

 

 

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar