Site pictogram Movie Addicts

Terminator 3: Rise of the Machines Wist u datjes

Meer dan 10 jaar na T2 zag Terminator 3 eindelijk het levenslicht. Om als derde deel te fungeren na twee klassiekers is een zware last (Kijk maar naar Alien 3 welke toch een grote teleurstelling was) en dat James Cameron nu niet op de regiestoel zit is toch een minpunt. Over deel 3 valt uiteraard ook weer genoeg te melden en hieronder hebben we een aantal leuke feitjes op een rij gezet.

Wist je dat, Edward Furlong (John Conner in T2) niet eens gevraagd was voor deze film vanwege drugsproblemen.

Wist je dat, Linda Hamilton wel gevraagd was om weer Sarah Conner te spelen. Na het lezen van het script wees ze de rol af aangezien ze deze te weinig inhoud vond hebben en ze met de eerste twee delen het verhaal Sarah Connor wel voldoende verteld had.

Wist je dat, James Cameron wel geprobeerd had de rechten voor een vervolg te bemachtigen maar dit niet lukte. De studio die de rechten daarna had durfde het ook niet aan daarna met hem aan de slag te gaan aangezien Titanic daarvoor ruim over budget ging (maar ook onzettend veel opbracht!!!)

Wist je dat, naast Arnold Schwarzenegger ook Earl Boen in de drie eerste Terminator films speelt als dokter Peter Silberman.

Wist je dat, de opnames van de film deels plaatsvonden toen Arnold Schwarzenegger al campagne voerde om Gouverneur te worden. Het kwamdus vaker voor dat hij vertegenwoordigers en andere politice ontving op de set tijdens opnamedagen.

Wist je dat, de kosten voor dit derde deel ruim 180 miljoen dollar was waarmee T2 ruim overtroefd werd. De wereldwijde opbrengst viel echter lager uit met ruim 430 miljoen.

Wist je dat, Toen Jonathan Mostow tekende voor regie er al een script lag(incl onzichtbaar wordende Terminator) maar dat hij deze afkeurde en samen met 2 bevriende oud studiegenoten een nieuw script schreven.

Wist je dat, Arnold Schwarzenegger eerst met James Cameron had overlegd voor hij deze film deed aangezien James toch de geestelijk vader is van de serie. James adviseerde hem het gewoon te doen maar hij moest met niets minder dan 30 miljoen genoegen nemen.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar