Site pictogram Movie Addicts

Terugblik 2015 deel 3

De helft van het jaar was alweer voorbij en het leek alsof we de grootste blockbusters al gehad hadden met Furious 7, Avengers: Age of Ultron en Jurassic World. Hoewel het niet zulke grote hits waren, kwam er nog genoeg langs. Wij begonnen echter met het Spanish Film Festival in Amsterdam en de film La Isla Minima, een sterke Spaanse thriller welke in Spanje een groot aantal Goya Awards binnensleepte. Alsof het nog niet warm genoeg was (voor de dames) was daar de volgende giga Ladies Night met Magic Mike XXL, waarbij de cast zelfs aanwezig was in Amsterdam voor de première. Waar Terminator Genisys ietwat tegenviel (mede door het gigantisch aantal spoilers in de trailer), leek Tom Cruise op de weg terug na een aantal minder grote hits, bleek zijn geesteskindje Mission Impossible met het 5e deel totaal niet aan mentaal moeheid te lijden. Nummer drie van de Spionnen films werd weer een succes en al snel werd bekend dat een zesde Mission Impossible film er toch zou komen.

In augustus kwamen er nog wat teleurstellend presterende films uit met Ted 2 en de miserabele Fantastic 4 reboot. Met Trainwreck kwam er toch nog een geslaagde komische film uit en weer was er een mooie première in Amsterdam, waar de in Nederland nog redelijk onbekende hoofdrolspeelster Amy Schumer zelf bij aanwezig was. Ondertussen waren wij van het mooie weer aan het genieten met het festival Pluk de Nacht. Dit outdoor festival had een mooi jaar en had met zijn 11 dagen (in Amsterdam) slechts 2 dagen slecht weer en een paar hele mooie titels, zoals het inmiddels met een Oscar genomineerde Wolfpack en het in één shot geschoten Victoria. Met Irrational Man liet ook Woody Allen weer van zich horen, alleen werd deze ditmaal niet alleen met gejuich ontvangen.

Met The Man from U.N.C.L.E. was daar de 4de spionnenfilm van het jaar en helaas voor Armie Hammer en Henry Cavill viel deze film zowel bij critici en publiek tegen. Dat een succesvol programma als Catfish geen garantie hoeft te zijn voor een succesvolle film bewees We Are Your Friends, geregisseerd door Max Joseph en met Zac Efron en Emily Ratajkowski in de hoofdrollen wist weinig los te maken bij pers en publiek (terwijl onze eigen recensent er eigenlijk best wel enthousiast over was). Jesse Eissenberg op de actietour bleek ook geen groot succes gezien de onevenwichtige American Ultra, die van Stoner film veranderde in een keiharde actiefilm en waarvan Kristen Stewart (jaja de voormalig Twilight ster lijkt zich goed te rehabiliteren) een van de lichtpuntjes was.

September begon met de ijzersterke gangster-rapfilm en biopic Straight Outta Compton, maar ook Keanu Reeves lijkt echt op de weg terug na John Wick vorig jaar schitterde hij als de geterroriseerde huisvader Evan Webber.

Jake Gyllenhaal solliciteert al een tijd naar Oscargoud en met Southpaw probeerde hij dit extra kracht bij te zetten, jammer dat de film qua verhaal te zwak was om echt te imponeren, iets wat zijn acteerprestatie en transformatie wel deden. Nu het najaar zijn intreden doet beginnen veel studio’s langzaamaan hun mogelijke award winnende films te brengen. Net als Southpaw is Everest absoluut zeer vermakelijk en zeker geen slechte film, maar weet ook niet geheel te overtuigen. De maand werd afgesloten met in mijn ogen een van de leukste animatie films van het jaar Phantom Boy en we deden een terugblik op wat oudere titels vanwege Driving North, maar daarover in het laatste terugblik meer.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar