Site pictogram Movie Addicts

The Matrix Live door het Rotterdams Philharmonisch Orkest

Intenser wordt het niet

Na het succes van Lord of the Rings Live en Gladiator Live presenteert het Rotterdams Philharmonisch Orkest een nieuw filmconcert: The Matrix Live. Op 15 en 16 januari is de film in de Doelen te zien op groot doek met een live uitvoering van de filmmuziek door het orkest. Intenser kan je de film niet beleven.

Een soundtrack op volledige sterkte

Non-stop symfonische muziek door een orkest van meer dan 100 musici: de soundtrack van The Matrix is een van de topstukken uit de filmgeschiedenis – groter dan Gladiator, veeleisender dan Lord of the Rings. In de bioscoopversie klinkt de muziek zo zacht dat je er maar weinig van meekrijgt. The Matrix Live is een wereld van verschil: een vertoning in de concertzaal, op groot scherm, met live uitvoering van de soundtrack door het Rotterdams Philharmonisch Orkest op volledige sterkte.

Rotterdams Philharmonisch

Muziek waar de vonken vanaf spatten, in een uitvoering op het scherp van de snede: dat is het Rotterdams Philharmonisch Orkest ten voeten uit. Wereldwijd erkend als een toporkest onderscheidt het Rotterdams Philharmonisch zich met klassieke repertoire en grensverleggende nieuwe producties, zoals de symfonische filmtrilogie Lord of the Rings Live.

Sci-fi klassieker

The Matrix is een science fiction film uit 1999 en winnaar van vier Oscars. Een kwade macht houdt de mensheid gevangen in een virtuele realiteit. Hacker Neo (Keanu Reeves) sluit zich aan bij de vrijheidsstrijders die zich opmaken voor het beslissende tegenoffensief. Een mythische strijd tussen goed en kwaad, in beeld gebracht met verbluffende special effects.

De componist dirigeert het orkest

In The Matrix speelt de symfonische filmmuziek van Don Davis een hoofdrol. Zijn soundtrack geeft de film een ongrijpbaar dubbelzinnig karakter waarin schijn en werkelijkheid door elkaar lopen. In The Matrix Live wordt de symfonische soundtrack gedirigeerd door de componist zelf.

Voor meer informatie of het bestellen van kaarten kijkt u op thematrixlive.nl

Trailer

Photos © Warner

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar