Site pictogram Movie Addicts

The Sinner (Nu verkrijgbaar op DVD en te zien op Netflix)

The Sinner (Nu verkrijgbaar op DVD en te zien op Netflix)

Jessica Biel heeft het de afgelopen jaren iets rustiger aan gedaan op acteergebied waarbij ze minder in prominente titels te zien was. Met The Sinner heeft ze zich echter weer in de kijker gespeeld en scoorde daarbij direct haar eerste Golden Globe nominatie voor beste Actrice in een serie. Ik was vooral getriggered door het gegeven van een een ogenschijnlijk gelukkige vrouw en moeder die een gruwelijke daad verricht en met 8 afleveringen is het natuurlijk ook geen al te lange zit.

Cora Tannetti is voor de buitenwereld een gelukkige huisvrouw en moeder van een zoon en toch wringt er iets, Wanneer het gezin een zomerse dag op het strand doorbrengt gebeurd er iets bizars, Cora verliest zichzelf in een gruwelijk geweldadige daad waar iedereen daar getuige van is. Zij wordt direct aangehouden en bekend ook direct haar daad. De zaak lijkt zo klaar als een klontje echter gelooft rechercheur Ambrose niet dat dit zomaar een daad was. De vragen wie en hoe zijn duidelijk maar Ambrose gaat op zoek naar het waarom. Zijn vasthoudendheid veranderd mee en meer in een obsessie en de antwoorden die Cora geeft roepen ook steeds meer vragen op. Heeft haar opvoeding tot deze daad geleid of zijn er toch andere gebeurtenissen een trigger geweest of was het toch een random daad van geweld.

Naast Jessica Biel zien we ook Bill Pullman terug in een prominente rol als rechercheur Ambrose en deze twee weten The Sinner zeer boeiend te houden tot het einde. Jessica Biel speelt Cora als een breekbaar type welke ondanks alles toch op sympathie van de kijker kan rekenen. Ook in de flashbacks weet zij stukje bij beetje meer bloot te geven waardoor je als kijker geboeid blijft om te zien waar het verhaal nu naartoe gaat. Ook de flashbacks uit der jonge tienerjaren komen goed over dankzij de jonge Augie Murphy. De vreemde zusterrelatie met haar chronisch zieke zusje Phoebe, gespeeld door Rileigh McDonald en Nadia Alexander, zorgt er ook voor dat je als kijker zoekende bent naar het waarom. Bill Pullman zet als Harry Ambrose een van de meest gecompliceerde rollen uit zijn carriere neer. De manier waarop hij zich op de zaak stort roept enerzijds veel vragen op, maar wanneer je meer inzicht krijgt in zijn persoonlijke situatie wordt stukje bij beetje duidelijk waar zijn motivatie vandaan komt. Het verhaal zelf ontvouwt zich niet zozeer als een puzzel, maar meer als een doolhof met een zooi schijnbaar doodlopende eindjes dus blijf als kijker bij de les. Dit zorgt er wel voor dat elke aflevering met wel weer met een twist eindigt waardoor je de volgende direct weer wilt zien. Het risico met zoiets is dat het einde door de spanningsopbouw wat teleurstellend kan overkomen. Bij The Sinner valt dat gelukkig mee, ook omdat de schrijvers best wat risico’s hebben durven nemen met het schoppen tegen heilige huisjes en de cast die daar vol overtuiging in is meegegaan. Jessica Biel vond ik een aantal jaren terug al sterk in The Tall Man, welke ook een gewaagd verhaal vertelde met haar in het middelpunt en ook in The Sinner weet zij vanaf minuut een te overtuigen in de emotionele rollercoaster waarin haar karakter zich in bevind. Er wordt een boel afgehuild tijdens The Sinner maar dat is ook niet gek gezien de situatie waarin de hoofdpersoon zich bevind. Het emotionele zal misschien niet iedereen aanspreken, maar aan de andere kant hoort dat bij een film als deze.

Extra’s

op wat deleted scene’s na staat er op de DVD verder niets op. Dat is gezien het verhaal best jammer, want ik ben wel benieuwd hoe de cast het filmen heeft beleefd en met name de wat heftigere en confronterende scene’s

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar