Site pictogram Movie Addicts

The Space Between Us DVD Review (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

The Space Between Us DVD Review (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Pas geleden werd ik door mijn zwager gewezen op The Space Between Us, een film welke ik eerst aan mij voorbij liet gaan. Hij had deze samen met zijn dochter (bijna 11) gekeken en ook hij vond hem zeker de moeite waard. Ik besloot er dus toch maar even voor te gaan zitten aangezien de getalenteerde cast zeker een behoorlijke film zou moeten kunnen opleveren.

Tijdens een ruimtemissie naar Mars blijkt een van de astronauten zwanger. Het resultaat is Gardner Elliot, het eerste kind geboren op Mars, waarbij zijn moeder helaas na de geboorte kwam te overlijden. Omdat NASA alles geheim wilt houden leidt Gardner een beschermd bestaan op Mars tussen de wetenschappers. Zijn enige contact met iemand van Aarde is dat met Tulsa, een beschadigde tienermeisje uit Tulsa. Wanneer NASA besluit om, de inmiddels 16 jaar oude, Gardner naar de Aarde te halen ziet Gardner dit als de kans om Tulsa eindelijk in het echt te zien en zijn echte vader te zoeken, welke hij alleen van foto’s kent. De grote vraag is alleen of hij wel kan overleven op aarde?

Laat ik voorop stellen dat The Space Between Us een redelijk clichématige romantische film is geworden, waarbij zoals zo vaak niet alle karakters even goed zijn uitgewerkt. Daarbij zit er nogal wat makken in het script, waarbij er voorbij wordt gegaan aan heel veel wetenschappelijk vaststaande feiten. Daarbij kent het verhaal voor de meer geoefende kijker absoluut geen verassingen. Als een grote zuurpruim zou je deze film met de grond gelijk kunnen maken, maar dat doe ik niet. Heel belangrijk in een film als deze is dat de twee hoofdpersonen Asa Butterfield en Britt Robertson een klik hebben. Ondanks dat Britt toch ruim 6 jaar ouder is, en ondanks haar kleine postuur niet echt meer voor een 17 jarige door kan gaan, delen zij en Asa duidelijk chemie. Tuurlijk is deze romance ver gezocht, maar zijn 9 van de 10 romantische filmkoppels dat niet??  Daarbij zorgt het spel van Asa voor wat verlichting. De manier waarop hij Gardner speelt tijdens zijn aardse avonturen is vermakelijk en de onbevangenheid waarmee hij alles doet maakt van Gardner een karakter waar je als kijker snel bij gaat meeleven. Met bijrollen van Gary Oldman als Nathaniel Sheperd, de man achter de Mars Missie en Carla Gugino als Kendra Wyndham, de surrogaat moeder van Gardner op Mars, zijn ook de volwassene rollen goed bezet. Ondanks dat deze inhoudelijk niet geheel goed zijn uitgewerkt weten beide acteurs wel raad met deze rollen. Nee, The Space Between Us is misschien dan geen meesterwerk, maar zeer vermakelijk voor tieners en oudere kijkers die open staan voor een romantisch niemendalletje die het niet al te serieus neemt met de wetenschap (hoewel dat gezien het verhaal iets meer aandacht had mogen hebben).

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar