Site pictogram Movie Addicts

The Terminator Wist u datjes

In 1984 was daar The Terminator welke in de loop der jaren is uitgegroeid tot een klassieker en bleek de start van een franchise. Zoals bij eigenlijk alle films zijn er ook over deze een hoop feitjes te vinden en wij hebben een lijst van leuke feitjes voor jullie op een rij gezet.

 

Wist je dat, de agent van James Cameron destijds niets zag in het verhaal van The Terminator en erop aandrong dat James Cameron aan iets anders ging werken. Deze agent werd niet veel later ontslagen.

Wist je dat, In het originele idee 2 robots voor zouden komen waarbij er één zoals de Terminator die Arnie speelt uitzag en de ander van vloeibaar metaal zou zijn (sounds familiar?). De technologie was echter nog niet zo ver dus heeft hij het verhaal aangepast.

Wist je dat, de Orion, de studio achter The Terminator in eerste instantie Arnold Schwarzhttp://www.movieaddicts.nl/wp-admin/post-new.phpenegger op het oog had voor de rol van Kyle Reese.

Wist je dat, James Cameron dit niet zag zitten omdat hij dan een indrukkewekkendere persoon moest vinden om de Terminator te spelen.

Wist je dat, tijdens het gesprek tussen de twee Cameron eigenlijk van plan was om een ruzie uit te lokkekn om zo Schwarzenegger te kunnen afwijzen. Arnold had echter zo een duidelijk beeld over hoe de Terminator moest zijn dat James hem op een gegeven moment onderbrak om een schets van hem te maken. Eenmaal terug had hij nog geen held, maar Arnold zou de Terminator gaan spelen.

Wist je dat, Arnold Schwarzenegger in eerste instantie totaal geen vertrouwen in het project had en dit ook in een interview op de set van Conan the Barbarian vertelde. Hij zag het als een afwisselende uitdaging om een robot te spelen in een film die zo low profile was dat een flop zijn carriére niet zou schaden. Het werd echter zijn meest iconische rol.

Wist je dat, voor de rol van Kyle Reese destijds zelfs aan Sting werd gedacht en dat Michael Biehn in eerste instantie het project als een lachertje zag. Na een Gesprek met regisseur James Cameron was hij echer om.

Wist je dat, Linda Hamilton die Sarah Connor speelt vlak voor de opnames der enkel had gekneusd. Dit kwam slecht uit aangezien zij behoorlijk veel moet rennen in de film. Ze heeft dan ook bijna de gehele productie met pijn rondgelopen aangezien er geen tijd was om voldoende te genezen.

Wist je dat, en schrik niet, Arnold Schwarzenegger de iconische zin ‘I’ll be back’ gewijzigd wilde hebben in ‘I will be back’ omdat hij moeite had met het uitspreken van ‘I’ll’ . Uiteindelijk bleek zijn accent juist goed te werken en werd de zin ‘I’ll be back’ zijn handelsmerk en een van de bekendste zinnen uitgesproken in in films.

Wist je dat, Arnold Schwarzenegger slechts 18 zinnne en nog geen 100 worden uitspreekt in de film.

Wist je dat, Orion Pictures destijds weinig vertrouwen had in de film en deze niet aan de pers wilde laten zien uit angst voor slechte reviews. De film kreeg echter fantastische recensies en was twee weken achter elkaar nr1 in de amerikaanse Box-Office.

Wist je dat, The Terminator voor slechts 6,4 miljoen was gemaakt en wereldwijd nog geen 80 miljoen opbracht(maar gezien het budget dus wel een hit was)

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar