Site pictogram Movie Addicts

Tom & Jerry ( Nu online te zien en binnenkort op DVD en Blu-Ray verkrijgbaar)

Tom & Jerry ( Nu online te zien en binnenkort op DVD en Blu-Ray verkrijgbaar)

Tom & Jerry weten al decennia lang jong en oud te vermaken met hun eeuwig durende strijd (welke veelal gewonnen wordt door Jerry) Net als hun tegenhangers van Looney Tunes krijgen zij ook hun live action film. Waar in de Space Jam films de mensen zich in de getekende wereld bevonden komen Tom & Jerry nu in de echte wereld terecht.

Kayla is een jonge meid welke op zoek is naar een kans om hoger op te raken. Wanneer zij misbruik maakt van wat verwarring scoort zij een baan bij een lux hotel welke bezig is om het grootste evenement ooit te organiseren. Wanneer er echter een ongenode gast, jerry, zijn intrek heeft genomen neemt zij het op zich om hem te laten verdwijnen met behulp van zijn grootste rivaal Tom. Chaos is vanaf dat moment gegarandeerd.

Wie had gedacht dat de makers met een ingenieus plot op de proppen zouden komen, moeten zichzelf eens even goed na laten kijken. De oude tekenfilms van Tom & Jerry stonden ook niet bol van subtiele en hoogstaande verhaallijnen. In dit geval zit het moraal in het verhaal in het eerlijk zijn en je plek verdienen dankzij de verhaallijn van Kayla, welke vertolkt wordt door de innemende Chloë Grace Moretz. Niets hoogstaand maar vergeet ook niet dat deze film wel degelijk gericht is op de jongere kijkers dus wat kan je nog meer verwachten? De capriolen van Tom & Jerry moeten daarbij zorgen voor de komische intermezzo’s in het verhaal. De makers zijn daarbij niet bepaald vernieuwend te werk gegaan. Voor de oudere kijkers zit er daardoor veel herkenning, maar ook herhaling in deze film. Zo zit Spike Tom weer regelmatig in de weg als grote agressieve hond, maar ook de zwarte kat Butch komt voorbij ion het geheel. Verder zullen de volwassen kijkers de meeste situaties al van ver aan zien komen. Is dat uiteindelijk heel storend? Ik vond het vooral jammer dat de makers niet meer originele grappen hadden bedacht, maar echt storen deed het mij in ieder geval niet. De cast weet redelijk met hun getekende tegenhangers om te gaan en niet geheel onbelangrijk het uiterlijk van Tom & Jerry is alleen iets opgepoetst (CGI) maar niet veranderd. Tom & Jerry is uiteindelijk een film geworden waar je met je kids heen gaat en waarbij je als volwassen kijker je verstand op 0 zet zoals je dat vroeger ook deed bij de korte cartoons van deze twee eeuwige rivalen.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar