Site pictogram Movie Addicts

Top 5 films van 2016

top5-1

Het einde van het jaar is in zicht, dat betekent dat we maar is moeten gaan nadenken over de films die we hebben gezien. Ik heb zelf denk ik nog nooit zoveel films in een jaar gezien. Een hoop goede en een paar minder goede films. Het was een jaar vol verassingen, vooral horror en animatie films wisten goed in de smaak te vallen. Nu werd ik gevraagd om een top vijf samen te stellen en dat was best lastig. Er waren een hele hoop benoem waardige films een aantal van mijn favoriete waren Deepwater Horizon, Spotlight, Finding Dory, Lights Out, The Magnificent 7 en Arrival. Maar hoe goed deze films ook waren, ze hebben mijn top vijf net niet gehaald. Bij deze mijn top vijf films van het jaar 2016:

  1. The Big Short

Na het zien van The Big Short had ik meteen het idee dat ik de financiële crisis iets meer begreep. Dat was natuurlijk ook een beetje het doel van de film. Op een speelse manier en met fantastische acteer prestaties wisten ze ons alles over de crisis uit te leggen. Vooral de scene van Ryan Gosling en zijn jenga toren blijft nog lang na de film in je hoofd zitten. The Big Short is een film die iedereen tijdens de economie lessen op school zou moeten zien.

  1. Hacksaw Ridge

Mel Gibson is terug, en hoe. Dit is de eerste film die hij regisseerde sinds Apocalypto, wat ik persoonlijk ook een fantastische film vind. Hacksaw Ridge heeft een lange opbouw waarmee je de personages beter leert kennen en geeft je een reden om met ze mee te leven. Wanneer de oorlog scenes eenmaal beginnen laten ze ook niet meer los. Ze geven de horror van de tweede wereldoorlog op een manier weer die ik niet meer heb gezien sinds de opening van Saving Private Ryan. Mel Gibson creëert controle en helderheid in de chaos van de oorlog en weet ook fantastische acteerprestaties van zijn acteurs te krijgen. Zelfs Vince Vaughn weet hier te schitteren.

  1. The Nice Guys

Ik heb bij geen enkele film, dit jaar, zo hard moeten lachen als bij The Nice Guys. Een komische detective film die jaren 70’ Los Angeles tot leven brengt. De scherpe dialogen, de humoristische actie en de fantastische chemie tussen Ryan Gosling en Russel Crowe en dat allemaal onder leiding van Shane Black (de man achter de Lethal Weapons films). Dit is een film waar ik keer op keer naar terug kan keren en wederom in een deuk kan liggen van het aanstellerige gedrag van Gosling of de nuchtere droge blik op de wereld van Crowe. Helaas heeft deze film niet de aandacht gekregen die het verdiende, maar staat nu wel op mijn nummer drie.

  1. The Revenant

The Revenant was een van de eerste films die werd gereleased dit jaar. Na al die tijd en de vele films die in de tussentijd de bioscopen in en uit zijn gegaan, is dit nog steeds een van mijn favorieten. De film die Leo eindelijk zijn Oscar opleverde. Maar Leo’s acteerwerk was niet zozeer het hoogtepunt van de film. Voor mij lag dit meer bij de regie van Alejandro González Iñárritu. Hij is waarschijnlijk een van de meest ambitieuze regisseurs in Hollywood. Zijn shots zijn bijna allemaal perfect en zo weet hij met zijn 2 a 3 uur durende films toch iedereen de gehele rit vast te houden. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de fantastisch gechoreografeerde vecht scenes.

  1. Hell or High Water

We zijn aangebroken bij nummer 1, de film die met kop en schouders boven de rest uitsteekt is voor mij Hell or High Water. De film die het western genre een modern jasje geeft en het verhaal vertelt over twee broers die een bepaald bedrag bij elkaar proberen te rapen door kleine banken te beroven. Er is geen film geweest die me zo heeft weten mee te slepen als deze. De fantastische rollen van Chris Pine en Ben Foster die zorgen voor een broederlijke band, tegelijkertijd ook bij de politieagenten gespeeld door Jeff Bridges en Gil Birmingham. Het is af en toe moeilijk uit te vogelen wie je moet aanmoedigen. Niet iedereen zal deze film gezien hebben, maar doe jezelf een plezier en ga ervoor zitten. Hell or High Water is het volledig waard.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar