Site pictogram Movie Addicts

DVD Review Underworld: Blood Wars

DVD Review Underworld: Blood Wars

De Underworld Saga is met Blood Wars alweer beland bij het vijfde deel uit de serie en de 4de keer dat Kate Beckinsale in de huid kruipt van hoofdfiguur Selena. Net als de Resident Evil serie draait deze serie meer om de actie dan om het daadwerkelijk laten schrikken van de kijkers. En oja voor vele mannelijke fans zal de aanwezigheid van de knappe Kate Beckinsale in strakke lederen/latex pakjes ook een goede reden zijn om deze film toch weer een kans te geven.

Selena is nog altijd op de vlucht voor zowel de vampieren als de weerwolven welke achter haar Hybride dochter aanzitten. De onderlinge strijd tussen Vampieren en weerwolven nadert een alles beslissende ontknoping nu de weerwolven een nieuwe leider hebben welke zorgt voor een gezamelijk front welke een steeds grotere dreiging vormt voor de vampiers. Selena wordt door oude bekende benaderd om zich toch weer bij de vampiers aan te sluiten voordat de weerwolven hen weg dreigt te vagen.

De Underworld franchise staat nou niet bekend om hoogstaande cinema en ook qua horror, wat je normaal wel zou verwachten met weerwolven en vampiers valt het alleszins mee. Nee, de franchise moet het hebben van de actie, de gelikte en duistere stijl en natuurlijk hoofdrolspeelster Kate Beckinsale. Daarbij wordt er godzijdank niet al te slecht geacteerd, met die verstande dat iedereen weet wat voor film het is waardoor alles er net wat/veel dikker op gelegd wordt. De transformatie van Selena kan wat dat betreft gezien worden als de overtreffende trap binnen deze franchise en zal voor de serieuze kijker misschien als too much ervaren worden. Het verhaal, waarbij onderling verraad en verborgen agenda’s zoals in elk deel weer de basis vormt zal voor weinig mensen verrassend overkomen. De makers achter deze films zijn ook niet op zoek naar verrassingen, maar willen het publiek precies geven wat je van te voren kan verwachten. In het geval van de Underworld films houd dat in verstand op nul en gewoon genieten. kan je dat niet blijf dan vooral weg van dit soort films waarin het leuk te zien is dat karakter acteurs zich uitstekend vermaken zonder diep te hoeven gaan. Net als zij zal de kijker verstand op nul moeten kunnen zetten en zo niet blijf dan vooral weg van deze film

Extra’s

Het is stiekem een beetje lachwekkend hoe cast en crew praat over dit geweldige deel van deze indrukwekkende serie, aangezien, eerlijk is eerlijk, geen van de Underworld films als bijster goed gerekend kan worden. Wel wordt tijdens de making of duidelijk hoeveel aandacht er aan de vormgeving wordt besteed en daarbij moet gezegd worden dat door de jaren heen Underworld wel als een van de meest stylistische films in het genre gezien kan worden.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar