Site pictogram Movie Addicts

Vergelijkings onderzoek streaming services

In een tijd waarin streamingdiensten niet alleen de strijd aan gaan met tv zenders maar ook het medium bioscoop kregen wij via een partner de resultaten van een onderzoek aangeboden die voor velen wel interessant zal zijn. Want in ieders zoektocht naar de ideale streamingsdienst hanteert ieder zijn eigen criteria op basis van genre, kwantiteit en natuurlijk kwaliteit.

Maar liefst 49% van de Nederlanders bekijkt inmiddels betaalde videocontent via streaming services waarvan de 18-34 jarigen zelfs 3,40 uur per dag. Besparingswebsite Actiepagina.nl zocht uit welke streaming service overall, het beste uit de bus komt. In het onderzoek is het complete aanbod van van Netflix, Videoland, Ziggo (HBO) en Amazon Prime naast elkaar gelegd. Met bijbehorende data, zoals de IMDB rating, het genre, aantal seizoenen en het jaartal ontstaat er een helder beeld van het aanbod per dienst. De prijzen voor de vier diensten liggen dicht bij elkaar, variërend tussen €5,99 – €8,99 per maand, dus kan je ook op andere criteria selecteren:

Netflix heeft veruit het grootste aantal series online staan. Je betaalt daar dan ook gemiddeld het minste per serie. Qua kwantiteit scoort Netflix dus het beste. Op gebied van kwaliteit komt Ziggo/HBO het best uit de bus, met de meeste IMDB top 250 noteringen en het hoogste gemiddelde cijfer voor de series.

Aanbod per genre

Videoland biedt vooral Nederlandstalige series aan en Amazon Prime veel content in het genre Anime. Kinderseries kijk je vooral bij Netflix terwijl Ziggo bijna geen aanbod in deze categorie online heeft staan.

Ondanks het kleine prijsverschil per dienst zijn er toch trucs om te besparen. Je kunt bijvoorbeeld een account delen met een vriend. Of het hele aanbod proberen te kijken binnen de eerste gratis maand(en).

Bronnen:

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar