Site pictogram Movie Addicts

Verslag Comic Con Brussel

IMG-20160319-WA0000(1)

Zes uur opstaan, klaar maken en racen naar station Duivendrecht om de bus te pakken richting Brussel. 3,5 uur later kom ik slaperig aan op het staion in Brussels. Eindelijk, het feest kan beginnen. Maar eerst even vragen hoe je precies voor de bus betaald. Kleingeld! Oh nee, die heb ik niet op zak. Snel pinnen en ja hoor, de bus vertrekt voor me neus. Half uur wachten op de volgende. Gelukkig geeft Google maps aan dat het 13min lopen is vanaf het station. En we vertrekken richting de hallen.

Wat me wel opviel was dat het leger zeer aanwezig was op het station. Niet ongewoon gezien de dreiging na de aanslagen in Parijs (En hoe erg drie dagen later ook hier in Brussel). Daar denken we even niet aan want wij gaan genieten van Comic-con.

En daar zijn we dan, de plek waar elke nerd zich thuis zal voelen, Comic-con Brussel. Na wat uitleg over wie ik was en wat ik daar kwam doen kreeg ik een programma boekje en kon ik de hal betreden.

M’n blik valt naar links en rechts en omhoog, overal is er wel iets te zien. We starten het bezoek in de hal der verkoop. Hier staan vele stands met t-shirts, knuffels, manga’s, cosplay materiaal en natuurlijk niet te vergeten, de schedels…

Al snel begon het zeer grappige interview met Natalia Tena waar zij vertelde over haar werk in Harry Potter en Game of Thrones. Het publiek was vrij om vragen te stellen aan de actrice en achteraf met haar op de foto te gaan. De foto’s en handtekeningen kosten een mooi centje, maar dan had je ook wel wat. Namelijk een foto of uhm een handtekening…

Wat jammer was, was dat je altijd een keuze moest maken tussen interviews, workshops of shows. Show A op podium 1, cosplay in hal 3 en workshop in studio B. Helaas ontkom je er op zulke grote evenementen ook niet echt aan. Gewoon het beste van maken en kiezen waar je interesses het meeste liggen.

Zo had je een leuke workshop Comic drawing en Sculpting & airbrushing a lifesize zombie head.

Wat er gelukkig altijd was en waar je op elk moment van kon genieten waren de auto’s. Knight Rider, A- team, Back to the Future, fantastisch om te zien. Ik werd overvallen door gevoelens van nostalgie bij het zien van BA zijn geliefde busje.

Ook de zeer mooie cosplay was een lust voor het oog. Figuren zoals Fidle Sticks, Harley Quinn en Scare Crow versierden de hele dag de hal. Ik kon het niet laten en ben zelf op de foto geweest met een van mijn helden, Captain America.

Ook the queen van cosplay was aanwezig, Enji Night. Deze wereld beroemde cosplayster was er om tips en advies te geven en ook vragen te beantwoorden over het cosplay leven en alles wat erbij komt kijken.

Er viel verder veel te zien aan artiesten die hun kunstwerken lieten zien. Je kon tekeningen on demand krijgen en zelfs je gezicht laten inscannen en op een poppetje laten plaatsen.

 

Na het evenement nog snel een burger gaan halen en tijdens het eten kon ik gelukkig genieten van het achterhoofd van Darth Maul

Hoewel het zeer gezellig was en super awsome enzo, viel de geur een beetje tegen. Ja de geur. Het was extreem warm op sommige momenten en de mensen die de hele dag in cosplay rondliepen zagen er moooooi uit maar roken zoooo slecht. Wat logisch is, want wie mooi wilt zijn moet stinken 😉

Zeer zeker voor herhaling vatbaar maar dan met betere lucht ventilatie…of deo.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar