Site pictogram Movie Addicts

Verslag Dag 2 Dutch Comic Con door Joesjoes

Toen Pascal mij vroeg: “heb je het druk dit weekend” waar ik op antwoordde: “wat had je voor mij in gedachten”? Dutch Comic Con in Utrecht. Dutch Comic Con is dat iets voor mij (ik ben zelf geen Cosplayer)? Ik besloot om samen met mijn oomzegger(die ook geen Cosplayer is) erheen te gaan  en we gaan het meemaken! Ik kan je vertellen dat we er geen spijt van hadden gekregen!

Bij de ingang werden we ontvangen door giant “Overwatch” figuren (Blizzard entertainment). Als je rechtdoor liep kwam je bij het hoofdpodium terecht. Daar kon men vragen stellen aan pro cosplayers en werden de zeer mooie cosplay creaties aan het publiek getoond (met een flinke bak lawaai). In de rechter hal kon men naar hartenlust gamen (Fifa, autoracen, Super Mario etc.) voor mooie prijzen (vraag maar aan mijn neefje ). Ook waren er verschillende bedrijven aanwezig die gerelateerd zijn aan de game industrie (SAE instituut (opleiding), Game Mania (verkoop spelletjes), 3D Ninja (3D printers), Omen (computers)) en G2A (games). Aan de linkerkant, ten opzichte van het hoofdpodium, had je een gigantische zaal vol met merchandise (zwaarden, comics, poppetjes, cosplay voorwerpen, posters etc.). Verder was er een straat ingericht voor (amateur) tekenaars die hun artwork lieten zien en verkochten.


Tegenover de Merchandise hal was de Hal met Series (AMC: Into The Badlands, Fox: Prisonbreak, Disney: Star Wars Rebels), Meet and greet (tegen betaling) met actors waaronder Face van The A-Team, Morgan Jones van The Walking Dead (Lennie James), Hunger Games en Vikings acteur Alexander Ludwig, Gates McFadden van Star Trek The Next Generation, Ian McNeice van Docter Who en Winston Churchill en strips (Eppo, met enkele echte tekenaars). Bij de stand van AMC kon je een foto, gratis, laten nemen op de motor die voorkomt in de serie: Into The Badlands (zie het resultaat op deze site: www.fototainer.nl/foto-albums ). Hetzelfde was ook mogelijk bij de stand van Fox met hun hitserie Prisonbreak (www.FOXTV.nl/DCC2017). Verder waren er enkele Star Wars Cosplayers met een gigantisch mooi voertuig uit de laatste Film (Rogue One).
Het ontbrak ook niet aan gratis goodies. Je kon er veel posters, flyers en tassen krijgen.


Kort samengevat er is voor iedereen, jong en oud, wel iets aanwezig op de Dutch Comic Con (games, favoriete series, merchandise, cosplayers, acteurs, prijzen te winnen, heerlijk eten, comics etc) en dat maakt het tot een geweldig familie uitje voor een redelijke prijs. Ik weet alleen niet of het verstandig is om het twee keer per jaar te houden (de volgende Dutch Comic Con is al weer in november).

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar