Site pictogram Movie Addicts

Verslag Dutch X-Mas Con

Afgelopen weekend was daar de eerste Dutch X-Mas Con en ik was daar met duizenden andere aanwezig. Nadat Bats, Bones en Dice eerder dit jaar geen doorgang vond waren we dus extra benieuwd hoe deze extra editie zou zijn. Helaas kon ik alleen de zaterdag een bezoekje brengen, maar mijn zoon wilde heel graag mee dus hoefde ook niet alleen. 

Een van de dingen die meteen opviel is dat deze versie een stuk kleiner is dan de Dutch Comic Con zoals deze in het voorjaar plaatsvind. Dit hoeft uiteraard geen probleem te zijn mits het aanbod aan verschillende activiteiten natuurlijk wel voldoende is. De aankomsthal was wat soberder dan in het voorjaar maar eenmaal binnen werd je als bezoeker verrast met een heus kerstdorp incl kerstkoor welke gedurende de dag kerstliedjes zongen.

In de centrale hal was ook direct de mainstage waar de verschillende Q&A’s plaatsvonden (helaas was dat niets voor mijn zoon dus liet ik deze aan mij voorbij gaan) We konden echter wel nog een glimp opvangen van de Cosplay show waarbij een aantal deelnemers er indrukwekkend goed uitzagen en mijn zoon toch wel onder de indruk was van een zekere Joker in een dwangbuis (top gedaan Michael) Verder waren er stands van de verschillende cosplay groepen en was er ook weer ruimte voor verschillende fotoshoots van de beurs zelf en van Fox voor The Walking Dead en de nog uit te komen serie Legion. Leuke toevoegiong was de Karaoke hoek welke wat mij betreft een prominente plaats mag krijgen op de Con, want het blijft een fantastisch gezicht om de vele verklede mensen los te zien gaan op de sing a longs.

De tweede hal was voor de verschillende verkoopstands waarbij opviel dat er beduidend minder stands waren en er meer loopruimte was. De Arcade en gamehoek achterin deze hal was met name voor vader en zoon een mooi moment om te zien wie er nou beter is in arcade spelletjes. Helaas faalde ik wel op een aantal punten, maar won uiteindelijk wel de meeste spelletjes (maar hoe lang nog???) Persoonlijk ging ik ook op zoek naar wat comics voor mijn Spawn collectie, maar vond maar 1 stand die deze had(waar ik gelukkig wel slaagde)

Al met al een kleinere beurs waar je in principe kortere tijd doorheen bent maar waar genoeg te doen en te zien was voor een leuk middagje uit. Helemaal voor de fans van de verschillende special guests en de cosplay deelnemers welke aan de wedstrijden mee deden en natuurlijk aardig aan het netwerken waren tijdens de verschillende groepsfoto’s.

 

Op naar het voorjaar voor de grote broer waar we wel een hele dag voor uit moeten trekken, maar volgend jaar is de X-Mas Con zeker voor herhaling vatbaar en ik en mijn zoon zijn er in ieder geval klaar inclusief foute kersttrui.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar