Site pictogram Movie Addicts

Verslag perconferentie Ride Along 2

16 januari waren Ice Cube en Kevin Hart in Amsterdam ter promotie voor hun film Ride Along 2, welke later die dag in première ging bij Pathe Arena. Voorafgaand was er eerst een persconferentie waar wij gelukkig bij mochten zijn. Hieronder lees je een samenvatting van de vragen die er die dag gesteld waren en de regelmatig hilarische antwoorden die deze mannen voor iedereen klaar hadden. Een ding werd al snel duidelijk toen de mannen aangekondigd waren, dat ze hier niet alleen waren om hun fans te vermaken, maar ook zichzelf want werd er een hoop afgelachen tijdens de persconferentie.

Na een korte introductie door de gastheer, barste het vragen vuur los

Was het lastig om een vervolg te maken?

Ice Cube: Het was lastig in de zin dat wij het groter en beter wilden maken dan het origineel. Het makkelijke daarentegen was dat de chemie tussen mij en Kevin er natuurlijk al was. Dit was er al bij het eerste deel. Ik herinner mij het moment dat we de eerste meeting hadden met z’n allen waarbij we meteen voelde dat het goed zat en dat er veel gelachen zou worden.

Waarom is deze groter en beter dan deel 1?

Kevin Hart: Ice Cube gaf het al aan je wilt groter en beter worden en je wilt absoluut niet stilstaan of achteruitgaan. We wisten op voorhand al dat we nu een uitgangspunt moesten nemen waar we op konden bouwen en wat weer een stapje verder gaat als het eerste deel. En met een locatie als Miami konden we ook qua opzet groter uitpakken.

Aan Ice Cube: Jij hebt familie altijd hoog in het vaandel staan en je rapt er ook regelmatig over. Heb je in het echte leven ook een zwager welke je net zo irritant vindt als jouw karakter Ben dat vindt in de film?

Ice Cube: Nee mijn zwager is eigenlijk best cool en rustig, misschien wel te rustig waardoor ik niet altijd weet wat er in hem om gaat, maar hij is wel cool hoor. En wat betreft het beschermende tegenover mijn zussen lijk ik niet op mijn karakter James Peyton. Het maakt mij echt niet uit wie er met mij zussen vandoor gaan, om eerlijk te zijn je mag ze hebben wat mij betreft (en de sfeer is gezet)

Over parralelen gesproken, net als je karakter Ben sta jij (Kevin Hart) ook op het punt te trouwen. In hoeverre lijken jullie karakters op elkaar als je kijkt hoeveel controle hij wilt hebben op zijn eigen bruiloft?

Kevin: Ben is een Bridezilla,

Ice Cube: Ben gaat zover dat hij doet alsof het zijn bruiloft is.

Kevin: Inderdaad, je hebt zelfs een scène waar hij het specifiek over zijn bruiloft heeft en dat de planner niet moet proberen zijn dag te verpesten. Hij gaat volledig voorbij aan het feit dat deze dag eigenlijk vooral over en voor de bruid is. Wat mijzelf betreft ben ik het tegenovergestelde, ik wil eigenlijk niets met de bruiloft te maken hebben en zij mag alles bepalen ik teken wel de cheques.

Ice Cube: Dat gaat niet werken, ik heb het je al vaker gezegd

Kevin: Omdat het jouw niet lukte wil niet zeggen dat het mij niet gaat lukken.

Ice Cube: Ik zal je zeggen wat er gaat gebeuren, jij zegt regel alles maar en ik betaal wel en dan komt het goed. Maar uiteindelijk keert het zich tegen je, want als het tegenzit krijg jij de schuld omdat wanneer jij mee zou helpen het wel goed zou gaan en zo wordt je toch meegesleurd.

Kevin Hart: Nee joh, ik heb maar twee eisen gegeven en dat is kip oftewel Buffalo Wings te eten en een dik feest. Dat is alles wat ik wil en belangrijk vind lekkere kip en een dikke afterparty.

Ice Cube: Wacht maar tot het bijna zover is dan hoor ik je wel.

Bij interviews over het eerste deel heb je wel eens gezegd dat Kevin Hart wel eens vervelend was op de set tijdens de opnames, hoe heeft hij zich nu gedragen?

Ice Cube: Met Kevin op de set blijft het een onvoorspelbaar geheel, waardoor iedereen ook weer scherp blijft, want je weet nooit wat hij gaat doen. Het goede is wel, hij behandeld iedereen gelijk scheldt iedereen verrot en het maakt dan niet uit wie je bent. Maar zonder dollen het is wel een feest om met Kevin een film te maken. Het blijft echte wel een uitdaging om een strak gezicht te houden, aangezien je nooit weet wat hij gaat doen tijdens de takes.

Het hielp hierbij dat ik er ook als producer was en ik rekening met andere dingen moest houden zoals niet achterlopen met de draaidagen, dus niet teveel lachen om Kevin en zijn grollen en gewoon filmen hoe moeilijk dat soms ook was.

Ik kijk gewoon naar Kevin alsof het mijn kleine vervelende broertje is die me in de weg zit terwijl ik iets af probeer te maken

Kevin: Hij keek me ook heel vaak heel boos aan, zoals nog nooit iemand naar me gekeken heeft.

Je Timemanagement skills moeten wel fantastisch zijn met alles wat je doet met reclames, deze film, stand up show, inspreken bij animatiefilm (huisdiergeheimen)

Kevin: Heel simpel, gewoon veel drugs gebruiken hahahahahaha. Nee hoor, je maakt gewoon tijd voor alles wat je belangrijk vindt en daarbij ben ik gezegend met mensen om me heen als Ice Cube wie mij de kansen bieden om te stralen en mijn ding te doen. En ik kan het ook niet alleen, ik heb alles te danken aan de mensen om me heen. En als alles weer zo goed ontvangen wordt als het eerste deel dan sta ik ook zo weer klaar om met deze man (Ice Cube) aan een derde deel te beginnen.

Wat was je favoriete moment/scene op de set?

Ice Cube: Dat was de achtervolgingsscène met de auto, waarbij actie en komedie goed samen kwamen toen we tijdens de achtervolging van plaats moesten wisselen.

Kevin: Op een gegeven moment irriteerden we elkaar echt omdat het niet lukte.

Ice Cube: Tja, de regisseur liet ons de scene steeds maar over doen en je trekt het maar een beperkt aantal keer om Kevin Harts zijn kont in je gezicht te hebben, dus dat was wel lachen.

Kevin Hart: Ice Cube houdt ervan om zoveel mogelijk attributen te slopen op de set. Daarom vindt hij de autoscene zo leuk omdat de auto ook aardig aan gort gereden wordt en dat hij niet met zijn eigen auto kan doen.

Mijn favoriete scenes zijn bijna elke scene waarbij ik als Ben fysiek bezig ben met Ice Cube’s karakter James, zoals toen ik de Afrikaanse prins speelde en James mocht slaan. Waardoor James zo gefrustreerd raakt en vervolgens Ben lens slaat, waarbij ik zelfs een moment mijn Afrikaanse accent kwijt was.

Hoe helpt het stand up comedy werk je als acteur, improviseer je veel op de set?

Kevin Hart: Dat helpt me zeker, maar daarvoor wordt ik ook gevraagd. Je haalt mij niet binnen voor een film als je niet wilt dat ik improviseer en iets extra’s breng. Ik blijf daarbij wel rekening houden met het script en ga geen dingen veranderen. Ik breid over het algemeen uit wat er al op papier staat van het script, daarbij is de chemie met je tegenspelers belangrijk, want die moeten daar weer op kunnen inspringen en dan ben ik blij om met iemand als Ice Cube te werken waar het goed mee klikte

Waren jullie betrokken bij het schrijven van het script:

Ice Cube: We hebben daar een goed team voor, die we af en toe wat huiswerk meegeven om met z’n allen er iets moois van te maken.

Kevin Hart: Ice Cube heeft hier het meeste aan toegevoegd door regelmatig kritische vragen te stellen over het hoe en waarom van verschillende karakters. Je ziet dat hij daar behoorlijk wat ervaring in mee brengt met zijn begrip over verhalen vertellen, iets wat hij zelf al doet sinds Friday (iets wat ook terug te zien is in de film Straight Outta Compton).

Jullie werken in deze film samen met Tim Story en beide hebben dit al vaker gedaan, wat maakt het dat jullie zo vaak samenwerken met Tim Story?

Ice Cube: Ik werk al met Tim samen vanaf zijn eerste film toen ik zijn debuut Barbershop produceerde. Toen wist ik al dat hij iets speciaals had, waarbij hij het verhaal en de warmte waarborgde, maar ook goed met de acteurs kon werken. Hij is ook heel relaxed waardoor hij niet altijd overkomt als de regisseur/baas. Hij zorgt altijd dat hij zijn ding af heeft, maar geeft daarbij de acteurs de ruimte om hun karakter te ontdekken en vormen en staat op voor suggesties en improvisaties. Hij is gewoon een toffe gozer en ik denk dat we nog wel vaker met elkaar zullen werken tot hij waarschijnlijk gestopt is of wij.

Kevin Hart: Wat niet stuk is hoef je ook niet aan te passen en met Tim werken is gewoon prettig dus waarom niet. Dit is mijn vierde samenwerking en de vijfde komt er al weer aan. Daarbij heeft hij ook dingen gedaan met mijn stand-up specials. Wat Ice Cube ook zei, hij is zo relaxed en staat voor zoveel dingen open. Daarbij is er volgens mij ook nooit een discussie geweest met Tim op de set of een slechte dag. En als die er was merkte je het niet tot de volgende dag als hij er naar refereerde van gisteren ging wel klote toen liepen we achter maar vandaag gaat wel weer lekker.

De afgelopen jaren ben je veel meer als acteur bezig en niet meer als rapper, wat toch van origine je ding was/is?

Ice Cube: Het acteren bevalt goed en zolang ik er plezier in heb en er nog successen mee behaal wil ik er het maximale uithalen. Daarbij blijf ik onderweg bezig met mijn muziek, maar wil ik het ook niet afraffelen, want dat blijft toch echt mijn kindje als er een album af is. Dus het duurt nu gewoon langer om met een album te komen, omdat er nu ook zoveel meer dingen spelen. Straight Outta Compton en Ride Along 2 werden bijna tegelijk opgenomen en direct daarna waren we begonnen aan Babershop 3 en dan weer promotie voor de eerste 2. Maar het komt goed met een volgend album, maar ik moet er wel de tijd voor nemen en hebben.

Miami was natuurlijk een stap verder als Atlanta kijkend naar de setting, zou Amsterdam een optie zijn om eventueel een Ride Along 3 te maken?

Dit werd door beide met gejuich ontvangen

Kevin: Dat gaat niet werken, want Cube zal hier niets doen en alleen maar in Coffeeshops hangen.

Amsterdam heb ik door de jaren heen altijd als warm ervaren waarbij ik altijd hartelijk ontvangen ben. Het lijkt me dus fantastisch om hier ook een film te maken en met de juiste mensen zou ik dat zeker doen, maar niet met Ice Cube omdat hij niet tot werken zou komen hier hahahahahhaha

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar