Site pictogram Movie Addicts

Verslag Persconferentie Comic Con Amsterdam

Vorig jaar was ik er zelf niet bij, maar dit jaar ga ik wel degelijk los en hoe beter te beginnen dan op de persconferentie een da voor de opening met John Rhys-Davies, Michael Dudikoff en Joao Lemos ? Nadat ik en nog een aantal bloggers, schrijvers en fotografes volgens de organisatie ongeveer 15 minuten langer moesten wachten (was feitelijk een half uur) Mochten we de zaal betreden voor de persconferentie. Gelukkig waren er nog een paar cosplayers waar we in de tussentijd mee konden kletsen en uiteraard foto’s mee konden maken.

De persconferentie begon als zo vaak twijfelachtig (het blijft altijd wachten tot iemand de eerste vraag durft te stellen) maar na een dankwoord van onze gasten was het toch zover. Zo waren alle drie wel vaker in Nederland geweest waarbij Joao Lemos zelfs in Leiden woonachtig is en zich erg geinspireerd voelt door al het kunst. John Rhys-Davies prijst de geschiedenis en ontdekkingsdrift van ons land en vergeeft tussen neus en lippen door voor de plunderingen en ravage die Nederlanders op zijn geliefde Groot-Brittanië hebben verricht. Michael Dudikoff is ook al vaker in Amsterdam geweest en voelt zich altijd als een vis in het water met het lekkere eten en de leuke mensen.

Op de vraag of de heren zelf ook geregeld rondlopen op de verschillende conventies werd er ook volmondig ja geantwoord. Michael staat erop om elke conventie wat vrije tijd te hebben tussen de verplichtingen door. John is vooral blij met het bestaan van de Con’s waarbij de mensen de mogelijkheid hebben om net als in hun kindertijd te transformeren in hun helden. Iets waar je voorheen vreemd voor werd aangekeken. Hij geniet dan ook van de saamhorige sfeer die de Con’s teweeg brengen waarbij mensen zichzelf kunnen zijn.

Dat de heren ook flink van het onderwerp konden afwijken bleek wel toen gevraagd werd welke superheld zij wel wilde zijn. Na verschillende omwegen werd duidelijk dat good old John Wayne een van de helden was waarmee Michael opgegroeid was en dat hij de ontwikkeling van helden wel bijzonder vond, van Cowboys naar mensen met superkrachten.

Op de vraag wat de heren vinden van alle remakes en reboots die nu gemaakt worden in Hollywood was John zeer stellig. Het zou leuk zijn als Hollywood weer beseft dat er zoiets bestaat als literatuur en daarbij gewaagde keuzes durft te maken. Een mooie quote heeft hij van J Lee Thompson, de regisseur van The Guns of Navarone, die maar niet snapte waarom men zijn klassieker wilde remaken. Hij had zoveel minder werk gemaakt welke voor verbetering vatbaar was waarom niet daarmee aan de slag?Tuurlijk zijn de meeste verhalen al verteld, maar je kunt vele verhalen op verschillende en nieuwe wijzes vertellen. John moedigt daarom ook altijd nieuwe filmmakers aan want het geld maakt geen goede film, maar een verhaal en de kunst dit verhaal te kunnen vertellen.

 

Helaas was de tijd alweer voorbij en konden de gelukkige nog een één op één met John Rhys-Davies krijgen plus nog wat foto’s met alle aanwezige. Oja mocht je denken wat heeft Joao weinig verteld….. Hij had wel èèn heel bijzonder nieuwtje en dat was dat hij hele speciale foto’s had gekregen namelijk de echo’s van zijn eerste kindje oftewel zien jullie hem dit weekend vergeet hem niet te feliciteren!!!!

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar