Site pictogram Movie Addicts

Vincent Price Birthday Bash!Zondag 26 mei in Lab 111 Amsterdam

Op 27 mei zou de legendarische horroracteur Vincent Price 108 jaar zijn geworden, ware het niet dat de acteur in 1993 overleed op de nog altijd gezegende leeftijd van 82. Op zondag 26 mei wordt hij bij Lab 111 in Amsterdam herdacht in aanwezigheid van zijn dochter en biograaf Victoria Price.

Samen met Christopher Lee en Peter Cushing was Price een van de grootste naoorlogse horroracteurs en hoewel hij al in 1938 debuteerde, vertolkte hij pas in 1953 zijn eerste echte horrorrol in de 3D-film House of Wax. Het zou nog tot 1960 duren voordat hij dankzij de Edgar Allan Poe-verfilming van Roger Corman (o.a. The House of Usher, The Masque of the Red Death, Tales of Terror) een echte horrorster werd. Zijn ietwat geaffecteerde, zalvende stemgeluid was uit duizenden herkenbaar en werd ook vaak gebruikt zonder dat Price zelf in beeld was. Denk bijvoorbeeld aan de begintekst van Michael Jacksons “Thriller” of de korte animatiefilm Vincent van Tim Burton.

Op zondag 26 mei is Vincent Price’s dochter en biograaf Victoria Price in Amsterdam en verzorgt zij bij Lab 111 een lezing over haar vader. Aansluitend wordt Pete Walkers House of the Long Shadows (1983) vertoond, waarin naast Price ook Christopher Lee en Peter Cushing te zien zijn. Deze film wordt ingeleid door horrorkenner Jan Doense.

Victoria Price is de auteur van “Vincent Price: A Daughter’s Biography” en geeft regelmatig over de hele wereld lezingen over haar vader. Hoewel Victoria de dochter is van een horroricoon, is ze zelf geen fan van horrorfilms maar wel van horrorfans. In die hoedanigheid bezoekt ze veel internationale horrorconventies.

“Vincent Price: A Daughter’s Biography” is op 26 mei te koop bij Lab 111.

Dit unieke programma wordt gepresenteerd door Film Events, Lab 111, Imagine Film Festival, Schokkend Nieuws en Straight to Video.

PROGRAMMA “VINCENT PRICE BIRTHDAY BASH!”

Zondag 26 mei 2019

19.00 uur: Lezing door Victoria Price – Tickets € 5,-
21.00 uur: House of the Long Shadows – Tickets € 11,-

Locatie: Lab 111, Arie Biemondstraat 111, Amsterdam
Voor meer info & tickets: lab111.nl

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar