Site pictogram Movie Addicts

vooruitblik horror 2016

Horror banner(1)

 

2015 was geen uitzonderlijk goed horror jaar in de bioscoop. It Follows was wel het beste wat er in de bioscoop uitkwam (naar mijn mening) en de rest was op zijn best vermakelijk te noemen, op enkele onderhoudende titels na. 2016 moet het beter gaan doen en anders hebben we nog the Night of Terror, de Halloween Horrornight of de straight to DVD releases welke afgelopen jaar ook voor genoeg leuke titels zorgde. Naast de reeds bekende titels zullen er best nog wat films tussendoor komen en spieken wij ook wat er bijvoorbeeld bij Sundance gebeurd, waar veel sleeper hits hun eerst vertoning krijgen (in het verleden o.a. The Babadook, Oculus, It Follows en het nog steeds niet verschenen The Witch).

 

We trappen in Nederland af met Sneekweek, een komische horrorthriller van eigen bodem welke in januari samen met The Boy uitkomt. The Boy is weer zo een film waar de trailer je doet gissen over wat er nou daadwerkelijk speelt en met Lauren Cohen (The Walking Dead) in de hoofdrol is dit een titel waar met interesse naar uitgekeken wordt.

Februari brengt ons de klassieker Pride and Prejudice and Zombies. Romantisch zwijmelen terwijl zombies dreigen, dat kan niet anders dan een komische horrorfilm zijn en wij zijn dan ook stiekem benieuwd wat de makers van dit klassieke stuk hebben gemaakt.

Maart brengt ons onder andere de kleine horror thriller Shut In/Intruders, waarbij inbrekers bij een vrouw inbreken die last heeft van agorafobie en het huis dus niet kan ontvluchten. Helaas voor de inbrekers is dat niet het enige waar de vrouw last van heeft.

Incarnate gaat over een gehandicapte exorcist, die in de gedachte van de bezetene kan komen. Deze horror thriller heeft met Carice van Houten een Nederlands tintje.

Valencia (op Pathe.nl nog niet getiteld) is een thriller waarbij een vrouw (Mary Elizabeth Winstead) ontwaakt in een kelder van een man, die beweert haar gered te hebben van een chemische aanval waarbij de buitenwereld onbewoonbaar geworden is. De vraag is echter wat hier van waar is?

April toont op horror gebied weinig, maar we hebben gelukkig nog het Imagine Fantastische Film Festival welke ons zeker met een aantal titels zal verrassen en The Night of Terror. En wie weet zal tijdens het festival wel de enige Horror Thriller van eigen bodem Prooi in première gaan. Prooi vertelt het verhaal van een losgeslagen bloeddorstige leeuw die huishoudt in en om Amsterdam en is van de hand van Dick Maas (o.a. De lift, Sint en Amsterdamned)

In mei gebeurd er vooralsnog niets….. tijd om verschillende series bij te werken, mocht je ergens nog niet bij zijn. En anders kunnen we jullie hopelijk blij maken met een zooi thuistitels.

In juni gaan we verder met The Shallows en een heel simpel gegeven voor zover nu bekend. Deze film draait om een vrouw welke op zee vast zit, aangezien er een witte haai cirkelt om haar vlot en zij daardoor niet naar het vaste land kan komen. Eerder die maand komt echter The Conjuring: The Enfield Poltergeist uit, een horror film waar vele al sinds The Conjuring uit 2013 al naar uitkijken.

In Juli krijgt The Purge een nieuw hoofdstuk en omdat Frank Grillo weer meedoet hebben we hier stiekem wel weer zin in.

Augustus brengt ons Patient Zero, waarbij we Natalie Dormer (o.a. Game of Thrones), na The Forrest, weer in een horrorfilm zien. Een groep overlevende gaat opzoek naar een geneesmiddel voor een ziekte, die ervoor zorgt dat het grootste deel van de wereldbevolking in agressieve wilde zijn veranderd. Om de cultstatus verder op te krikken ook Dr Who acteur Matt Smith speelt hierin.

Haaien blijken weer een populair onderwerp te gaan worden, gezien 47 Meters Down in september de 2de haaienfilm is die dit jaar gepland staat. Nu zitten er 2 vrouwelijke duikers vast in een onderwaterkooi op een diepte van …. je raadt het al 47 meter. Met nog maar een uur aan zuurstof moeten ze boven zien te komen terwijl grote witte haaien nabij op de loer liggen.

Bij A Man in the Dark denken tieners dat inbreken bij een blinde een fluitje van een cent moet zijn, zij komen echter gruwelijk bedrogen uit. Met zijn Evil Dead Remake liet Fede Alvarez zien een goede horrorfilm te maken en we zijn dus benieuwd of hij dit kunstje kan herhalen.

Oktober is natuurlijk Halloween maand, maar tot nu toe staat alleen Ouija 2 gepland (why!?!?!??!?!?!) dit vervolg op de het beschamend zwakke eerste deel, welke mede dankzij het lage budget flinke winst heeft gemaakt en laten wij het liefst links liggen tenzij er echt niets anders uitkomt in deze periode. Jan Doense redt onze Halloween met een goed Halloween Horrorshow programma!!!!!!

Voor november en december staat er nog niets op de planning. Alleen Rings zien we staan wat een derde the Ring verfilming moet voorstellen, waarbij Samara terugkeert in een nieuwe tape (wie gebruikt er nu in godsnaam nog een videorecorder????), maar grote kans dat deze eerder komt aangezien de film in Amerika al gepland staat voor april.

 

Sundance titels

Het Sundance Festival heeft al jaren een Midnight programma, waarbij er al een paar jaar elke keer leuke dingen geprogrammeerd staan welke later misschien toch een bioscoop release krijgen. Hieronder in een vogelvlucht het programma met hun bijzonderheden.

31, de nieuwste van Rob Zombie welke na The Devils Rejects weinig bijzonders meer heeft gemaakt. 31 beloofd echter zeer heftig te worden, aangezien hij nu voor de derde keer de film moet editen en monteren om een R-rating te krijgen. Want de NC-17 status houdt eigenlijk in dat de film in Amerika niet tot nauwelijks vertoond gaat worden. Dit is nu al een titel waar Night of Terror fans op hopen. 31 vertelt het verhaal van 5 mensen die gedwongen worden om 12 uur zien te overleven, terwijl ze belaagd worden door tig maniakken.

Antibirth, een psychologische horrorfilm waarbij een stoner haar grip probeert terug te krijgen op de realiteit, terwijl in de gemeenschap de verhalen over een samenzwering zich aan het opstapelen zijn.

Carnage Park, wanneer twee criminelen met een gijzelaar op de vlucht zijn voor de politie ziet de bestuurder genoodzaakt te vluchten via achterweggetjes. Zo komen ze echter in aanraking met psychotische sniper en ex-militair, welke het niet op vreemdelingen heeft.

Outlaws and Angels, Een western waarbij een groep outlaws na een bloederige overval zich moeten verschuilen voor een keiharde premiejagers. Bij een schijnbaar onschuldig gezin met twee pittige dochters hopen zij de nacht door te komen. Wanneer de nacht voorbij is zal niemand meer hetzelfde zijn.

The Greasy Strangler is een bijzondere mix van een komedie en slasher genre. Het verhaal draait om een oudere man, die samen met zijn zoon disco tours verzorgd. Wanneer er een jonge sexy vrouw ten tonele verschijnt ontstaat er een heuse concurrentie strijd tussen vader en zoon. Dit alles ten tijden van een mysterieuze wurger welke ‘s nachts de straten onveilig maakt.

Yoga Hosers, de nieuwe van Kevin Smith vertelt het verhaal van twee 15 jarige BFF’s, welke alles samen doen. Wanneer de twee voor een feestje worden uitgenodigd bij oudere jongens moet alles wijken. Ook wanneer Canada ten onder dreigt te gaan aan een onbekend kwaad zal dat de dames niet tegenhouden.

 

 

 

 

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar