Site pictogram Movie Addicts

The Walking Dead seizoen 6 vs American Horror Story seizoen 5

Twee van de meest iconische horrorseries zijn bijna teglijk gestart. Dat vraagt natuurlijk om deze twee back to back te kijken en te gaan zien welke er beter uit de startblokken komt.

Wat eindigde seizoen 5 heftig zeg!!!! Rick leek het helemaal kwijt te zijn, maar met en bloedstollend einde lijkt hij toch zijn zin te krijgen en benoemd de burgemeester hem toch als leidinggevende. In tegenstelling tot American Horror Story, waarbij seizoen 4 zeer veelbelovend begon, maar verzanden in heel veel langdradig gezever. Het grote verschil is natuurlijk dat The Walking Dead een doorlopend verhaal heeft en AHS elk seizoen een nieuw verhaal verteld. Toch zijn we benieuwd naar het nieuwe seizoen van beide series en aangezien ze zo goed als gelijktijdig begonnen zetten we beide eerste afleveringen tegen elkaar af.

Bij The Walking Dead wordt er direct vervolg gegeven aan het slot van seizoen 5, hierbij is de groep bezig, onder leiding van Rick, een potentiele dreiging teniet te gaan doen. In een ravijn zitten duizenden walkers vast welke op het punt staan los te breken richting hun woongemeenschap. In losse flashbacks komt het gewaagde plan van Rick tot leven en worden de verhoudingen, hoe ze nu in de gemeenschap liggen, duidelijk. De openingsaflevering beloofd massa’s zombies en een leuke opzet op wat gaat komen in dit zesde seizoen, waarin ik benieuwd ben of iedereen van de vaste groep het gaat overleven, de terugkeer van Morgan (Lennie James) is een sterke zet en zal zeker voor de broodnodige dynamiek in de groep zorgen. Helaas vindt er ondanks de opzet geen echte climax plaats in deze aflevering daarintegen beloofd het einde een heftige tweede aflevering, welke hopelijk wel meer levert dan een hoop heen en weer geswitch in tijdlijnen.

Bij AHS duurt het even voordat Lady Gaga haar intrede doet, maar de sfeer is dan al aardig gezet met wat er zich allemaal in het hotel afspeelt. Mochten mensen bang zijn dat Lady Gaga een negatieve invloed zou zijn op het geheel, wees gerust, want de introductie van haar personage beloofd veel goeds (met weinig goeds van zin). Er wordt ook leuk leentje buur gespeeld bij de klassieker the Shining, als je kijkt naar de setting van het hotel met zijn gangen en de spookachtige kinderen die rondstruinen. Aan de andere kant beter goed gejat dan slecht bedacht. Er liggen al meerdere verhaallijnen bloot en deze kunnen best interessant gaan worden. Wat het gore niveau betreft zit het in het begin meteen goed met American Horror Story, het enige minpuntje is Sarah Poulsen, die zich in deze eerste aflevering wel heel schuldig maakt aan overacting dat je eigenlijk hoopt dat haar karakter toch snel echt het loodje gaat leggen. Een goed begin is het halve werk, maar het is vooral hopen dat het bij dit seizoen niet daarbij blijft.

Kortom voor ons opende AHS: Hotel sterker dan The Walking Dead seizoen 6, maar dat wil niet zeggen dat dit niveau verschil over het hele seizoen zo blijft.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar