Site pictogram Movie Addicts

Warme Spaanse filmzomer in aantocht.

Sin Fin Cinema de organisatie achter het Spanish Film Festival komt deze zomer met nog vier warmbloedige Spaanstalige films van o.a. Pedro Almodórvar, Icciar Bollain en Paco León. Uiteraard worden de premières aangekleed met heerlijke Spaanse wijnen.

 

Kiki, El Amor Ce Hace, 18 juli in première bij Tuschinski

Regisseur: Paco León
Cast:Paco León, Belén Cuesta, Natalia de Molina, Candela Peña, Alex García.
Spanje – 2016 – 102 min

Spaanstalig met engelse ondertiteling

Het getrouwde stel Paco en Ana willen de verwaarloosde passie van hun seksuele relatie nieuw leven inblazen. Jose Luis probeert de affectie van zijn vrouw Paloma, die na een ongeluk in een rolstoel terecht is gekomen, te redden. Mª Candelaria blijft onbevredigd in haar relatie met haar man Antonio, wat haar wens om zwanger te worden bemoeilijkt. Natalia twijfelt of Álex haar ooit ten huwelijk zal vragen, terwijl hij juist probeert haar fantasieën waar te maken. Tot slot is er Sandra; een alleenstaande vrouw die wordt gevolgd in haar zoektocht naar ware liefde. Allen beminnen, vrezen en onderzoeken hun seksuele lusten en parafilieën en ontdekken de verschillende kanten van seksualiteit, terwijl ze tegelijkertijd hun eigen geluk proberen te vinden.

 

El Olivo, 27 juli in première bij de Filmhallen te Amsterdam

Regisseur: Iciar Bollaín
Cast: Anna Castillo, Javier Guiterrez, Pep Ambrós.
Spanje – 2016-  98 min
Spaanstalig met engelse ondertiteling

Van Goya award winnaar en de internationaal bekroonde regisseur Iciar Bollain komt El Olivio (The Olive Tree). Het verhaal gaat over de jonge en levenslustige Alma welke vanuit het oosten van Spanje naar Duitsland trekt om een oude olijfboom op te halen voor haar zieke Opa. Ze betrekt haar vrienden en iedereen die ze onderweg tegenkomt in haar plan met onverwachte gevolgen voor iedereen.

 

 

Juliet, 11 augustus in première bij Tuschinski

Regisseur: Pedro Almodóvar
Cast: Emma Suárez, Adriana Ugarte, Inma Cuesta, Dario Granidetti, Rossy de Palma.
Spanje – 2016 – 96 min
Spaanstalig met Engelse ondertiteling

Julieta woont in Madrid met haar dochter Antia. Beide lijden in stilte over het verlies van Xoan, Antia’s vader en Julieta’s man. Vaak brengt verdriet mensen dichter bij elkaar maar soms drijft het ook mensen uit elkaar. Wanneer Antia achttien wordt vertrekt ze zonder wat te zeggen of enige uitleg. Julieta probeert uit alle macht haar dochter terug te vinden, maar komt er stukje bij beetje achter hoe slecht zij eigenlijk haar dochter kende. Julieta is een aangrijpende film over het lot en schuldgevoelens welke leiden tot ingrijpende beslissingen met grote gevolgen.

Voor meer informatie kijk op de site www.sinfincinema.com

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar