Site pictogram Movie Addicts

We Are X Trailer (vanaf 19 oktober in filmtheaters)

WE ARE X vertelt het fascinerende verhaal van X Japan, de meest succesvolle Japanse rockband aller tijden. De creatieve kracht achter de band is de charismatische en mysterieuze frontman Yoshiki. Regisseur Stephen Kijak (Stones in Exile, Scott Walker: 30 Century Man) volgt de bewogen geschiedenis van deze band: van Yoshiki als jonge kunstenaar in de jaren ’80, het tragische uiteenvallen van de succesvolle band in 1997 door Interne ruzies, de dood van een bandlid en de aanhoudende depressies van Yoshiki tot de comeback met een memorabel concert in Madison Square Garden in New York in 2014.

WE ARE X gaat op 16 oktober in première in aanwezigheid van Yoshiki en is vanaf 19 oktober in de filmtheaters en via Picl te zien.

 

Met meer dan 30 miljoen verkochte albums en singles, uitverkochte concerten (in onder meer Madison Square Garden, Wembley en Tokyo Dome) weet X Japan zich verzekerd van een grote, gestaag groeiende schare fans wereldwijd, waaronder Sir George Martin, KISS, Marylin Manson, Stan Lee en de Japanse keizer zelf.

De creatieve kracht achter de band is de charismatische, mysterieuze en briljante drummer, componist en producer Yoshiki, die zijn carrière begon als een klassiek pianist. Hij stort zich met een diepe, bijna zelfdestructief toewijding op zijn muziek. X Japan wordt beschouwd als de grondlegger van een uniek cultureel Japans fenomeen: “Visual Kei”, een subcultuur van flamboyant geklede, androgyne musici met veel make-up en kleurrijke kapsels. Ze hebben een theatrale podiumact en spelen melodieuze metalmuziek, afgewisseld met power ballads die luidkeels worden meegezongen.

,,Waanzinnig goed, als ze niet Japans waren geweest, waren ze wereldberoemd geworden. Beter dan Metallica.” – Aly Derks (directeur IDFA)

‘The most dramatic rock story you’ve never heard’ – MTV

‘Fascinating, redemptive story, dazzlingly presented’ – MetalTalk.net

“A testament to sheer will power” – The Hook

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar