Site pictogram Movie Addicts

Winnaars 12e editie van het Nederlands Film Festival voor Scholieren bekend

Het Nationaal Film Festival voor Scholieren (NFFS) brengt jong filmtalent uit heel Nederland bijeen. Dit blijkt uit de winnaars van deze twaalfde editie van het filmfestival. Vanavond nemen middelbare scholieren uit Amsterdam, Almelo, Deventer, Doetinchem, Groenlo, Hilversum, Nijmegen, Oud-Beijerland, Veenendaal, Winterswijk, Zoetermeer en Zutphen hun prijzen in ontvangst tijdens het feestelijke slotgala in het Agora Theater in Lelystad. De winnaars zullen in december Nederland vertegenwoordigen op het Internationale Jongeren Filmfestival ‘Camera Zizanio’ in Griekenland. 

NFFS
De middelbare scholieren dingen op het festival mee naar prijzen in de categorieën animatie, live action fictie, live action non-fictie, 1-minuut film en de nieuwe categorie; muziekclip. Scholen uit Amsterdam doen het dit jaar opvallend goed, ze slepen maar liefst in vier categorieën de eerste prijs binnen.
Het Montessori Lyceum Amsterdam neemt de eerste prijs mee naar huis in de categorieën Animatie onderbouw en fictie middenbouw. Hervorm Lyceum Amsterdam wint de eerste prijs in de categorie 1-minuut onderbouw. Het IVKO Amsterdam bemachtigd de eerste plaats in de categorie fictie bovenbouw.

Het Rembrandt College Veenendaal wint de eerste prijs in de categorie animatie bovenbouw. Scholengemeenschap Lelystad wint met hun inzending in de categorie 1-minuut bovenbouw.

De andere winnende scholen zijn het Erasmus College Zoetermeer (non-fictie onderbouw), SG Marianum Groenlo (fictie onderbouw), het Alberdingk Thijm College Hilversum (non-fictie bovenbouw) en het OSG Het Erasmus in Almelo met hun inzending voor de categorie ‘muziekclip’

Welke films Nederland mogen vertegenwoordigen in Griekenland is besloten door de vakkundige jury. Die bestond dit jaar uit Actrice Lisa Smit, acteur en voormalig NFFS-winnaar Nick Golterman, regisseur Eddy Terstall, Kirsten Ruber (directeur Go Short Festival) en Marije Veenstra (IDFA).

Volg het NFFS ook op verschillen Social Media en hun website

Youtube

Twitter

Facebook

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar