Site pictogram Movie Addicts

Winnie de Poeh en de Koninklijke verjaardag

Jim Broadbent vertelt het nieuwe, avontuurlijke verhaal van de geliefde beer uit Groot-Brittannië, Winnie de Poeh, die voor het eerst Koningin Elizabeth ontmoet.

“Beer”, zegt Janneman Robinson plechtig, “Dit liedje wordt het cadeau voor onze Koningin. Uil kan het uitschrijven en jij, Iejoor en ik zullen het overhandigen aan de Koningin als we aankomen bij Buckingham Palace. Knorretje moet ook mee naar Londen, dat maakt de reis nog leuker.”

 

Twee Britse iconen zijn dit jaar 90 geworden: Winnie de Poeh en Koningin Elizabeth delen hetzelfde geboortejaar. Om dit heuglijke feit te vieren is er een nieuw Winnie de Poeh avontuur uitgebracht. Het verhaal wordt verteld door Oscarwinnaar, Jim Broadbent. Het (audio)boekje is gratis te downloaden via www.Disney.co.uk/WinnieRoyalBirthday.

Dit gloednieuwe verhaal is speciaal geschreven om de 90ste verjaardag van Koningin Elizabeth en Winnie de Poeh te vieren. In oktober 2016 zal het 90 jaar geleden zijn dat Winnie de Poeh voor het eerst aankwam in het Honderd Bunderbos. Het zal de allereerste keer zijn dat Poeh de Koninklijke familie ontmoet. Poeh en zijn vriendjes vertrekken vanaf het Honderd Bunderbos naar Londen en het wordt een onvergetelijke reis, vol verrassingen. De illustraties zijn getekend in dezelfde klassieke E.H. Shepard stijl, door Mark Burgess. Stap aan boord met Winnie de Poeh en zijn vrienden en neem plaats in de Britse dubbeldekker. Rijd langs iconische bezienswaardigheden, zoals Trafalgar Square en Buckingham Palace en ontmoet samen met Poeh de Koningin.

Jim Broadbent heeft dit nieuwe verhaal ingesproken. “Ik ben al van jongs af aan een groot Winnie de Poeh fan. Mijn eerste teddybeer heette zelfs ‘Poeh’ en dat komt allemaal door A.A. Milne (…). Het is een eer om zo’n iconisch verhaal te mogen vertellen. Ik wens Hare Majesteit de Koningin en Winnie de Poeh een zeer gelukkige 90ste verjaardag toe!”

Winnie de Poeh en de Koningin zijn altijd al met elkaar verbonden geweest. Zo heeft de Koningin toen zij geboren werd, een met de hand ingekleurde porseleinen Winnie de Poeh set gekregen. Met tekeningen van Janneman Robinson, Poeh en zijn vriendjes. Het boek Teddy Bear and the Other Songs from When We Were Very Young, geschreven door A.A. Milne, werd daarnaast gewijd aan de geboorte van jonge Koningin Elizabeth in 1926. Echter, in dit nieuwe verhaal is het wel de allereerste keer dat Poeh en de Koningin elkaar ontmoeten. Dat maakt dit verhaal extra bijzonder!

 

Winnie de Poeh en de Koninklijke verjaardag

Ingesproken door Jim Broadbent

Geschreven door Jane Riordan, Egmont Publishing

Illustraties van Mark Burgess, in dezelfde stijl van E. H. Shepherd

 

Nicole Pearson, creative director bij Egmont Publishing: “We kunnen geen betere manier bedenken om zowel de 90ste verjaardag van onze Koningin als het jubileum van Winnie de Poeh in het Honderd Bunderbos te vieren dan met dit Koninklijke avontuur. We zijn ontzettend blij dat we de viering van deze twee Britse iconen – die al 90 jaar lang een deel uitmaken van ons Britse erfgoed – op deze manier kunnen vieren.”

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar