Site pictogram Movie Addicts

Zuid-Koreaanse box office hit Peninsula eerder naar Nederlandse bioscopen

Zuid-Koreaanse box office hit Peninsula eerder naar Nederlandse bioscopen

Peninsula, het vervolg op de succesvolle zombiefilm ‘Train to Busan’ komt naar de Nederlandse bioscopen. De film is een internationale box office hit, en trok in Korea op de openingsdag meer dan 350.000 bezoekers naar de bioscoop. Dit is de hoogste ticketverkoop op een releasedag in 176 dagen.
 

Peninsula, van regisseur Yeon Sang-ho, is een van de meest langverwachte Koreaanse films dit jaar. De film vertelt het verhaal van vier overlevenden, vier jaar na het uitbreken van de zombie apocalyps in Korea. Het succesvolle debuut van Peninsula schept een beetje hoop voor de internationale filmindustrie, gezien de sector hard is geraakt na de corona uitbraak. 
 
Filmmaker Yeon Sang-ho heeft ondanks de huidige pandemie de opvolger van Train to Busan gewoon in de bioscopen uitgebracht. Dit leverde na het eerste weekend een indrukwekkend internationaal debuut van 20 miljoen dollar op. Een goede opsteker voor de industrie.
De film was niet alleen in Korea een enorm succes, hij is verkocht aan meer dan 190 landen en brak ook in Singapore en Taiwan een openingsrecord, ondanks de beperkte capaciteit van bioscopen vanwege de getroffen maatregelen.
 
Splendid Film brengt Peninsula op 13 augustus uit in de Nederlandse bioscopen. Vanaf maandag 10 augustus is de film echter al te zien tijdens voorpremières door heel het land. Peninsula is de eerste Splendid titel die ook zal worden uitgebracht in IMAX en ScreenX en is tevens de eerste nieuwe IMAX-film die zal draaien in de Nederlandse bioscopen sinds de pandemie begon.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar